AddToAny

Mehl: - Beredskap er noe av det viktigste vi kan bruke penger på nå

GARDERMOEN (Politiforum) Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen ønsker å prioritere politiet, men erkjenner at situasjonen ute i politiet er krevende.
- Jeg mener at en god grunnberedskap og tilstedeværelse i hele landet er en forutsetning for at politiet skal levere godt som en del av totalforsvaret og totalberedskapen. Det ser vi også i en del av krisene som har truffet politiet det siste året. Det er mange politifolk som har vært viktige i håndteringen, sier statsråden.

Politiforum treffer henne på Politiets Fellesforbunds (PF) kongress på Gardermoen, hvor justis- og beredskapsministeren talte for fagforeningens medlemmer og gjester tirsdag ettermiddag.

Temaet for kongressen er «Politiet i et sikkerhetspolitisk bilde», og spørsmålet som stilles er om politiet er godt nok rustet for framtiden.

Lokal beredskap avgjørende

Mehl peker på at hvordan politiet var en sentral aktør i beredskapen både i forbindelse med gasslekkasjen i Østersjøen, pandemien og ekstremværet Hans.

- Under ekstremværet Hans var kanskje det fremste budskapet jeg fikk at det var den lokale beredskapen i de ulike kommunene og regionene var helt avgjørende for at man skulle klare å løse det bra, sier hun.

Under talen pekte statsråden på styrkingen av Forsvaret, og at politiet m�

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Generativ kunstig intelligens gir nye verktøy for kriminelle, øker kapabiliteten og understøtter alle typer cyberkriminalitet. Teknologien kan blant annet brukes til:
Politiforum 15.12.2023
Adnan Naeem tilbringer arbeidstiden på patruljeseksjonen i Oslo-politiet, og vier store deler av fritiden til barn og unge i Romsås idrettslag. Nå hedres han for innsatsen.
Politiforum 15.12.2023
"«Alt i alt er vi studenter heldige som ikke blir direkte påvirket av bemanningssituasjonen, men det har blitt tydelig hvor mye det påvirker politistasjonene.»"
Politiforum 15.12.2023
Politiforum ønsker en åpen og levende meningsutveksling om temaer som berører justissektoren.
Politiforum 15.12.2023
I forrige artikkel skrev jeg om utfordringene rundt å både gi og motta tilbakemeldinger på arbeidsplassen som inneholder kritikk. Nå skal jeg si litt om hvordan slik kommunikasjon kan gis på en så produktiv måte som mulig.
Politiforum 15.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt