AddToAny

Med svart belte i prosessforbedringer

Med svart belte i prosessforbedringer
PROFILEN: Etter snaue to år som administrerende direktør i OSO Hotwater har Roy André Magnussen vært med på selskapets største opptur ved å runde en halv milliard i omsetning, men også den største utfordringen med å takle korona-pandemien.
Av Odd Borgestrand

Det ser ut som han er i ferd med å lykkes med.

Det er ikke «direktør-fakter» over 41-åringen Roy Andrè Magnussen. Han framstår som svært jordnær og innrømmer åpent at han liker seg best «på gulvet» selv om han nå har tittelen administrerende direktør og dermed har det øverste ansvaret for driften av konsernet. I tillegg til fagutdanningen innen elektro og maskinfag har han også universitetsstudier i teknologiledelse, psykologi og økonomi. Man kan jo undres hvordan denne mannen egentlig er skrudd sammen.

Selv mener han at han har en ballast både i det praktiske og det tekniske.

- Interessen på fritida er husbygging og snekring generelt. Snekkerbukse er et flott antrekk, sier han med et smil.

Svart belte i fakta og analyser

Det var i Elko-perioden han lærte seg det som er viktig om prosesser i næringslivet. Han har svart belte i Lean Six Sigma. Dette er en metode som er basert på en teambasert innsats for samarbeid for å forbedre prestasjoner og systematisk unngå svinn. Svinn i denne sammenhengen kan for eksempel være defekter, overproduksjon, ventetid, sløsing med talent, transport, lager, bevegelse og ekstra behandling og håndtering, står det i beskrivelsen av metoden. Det handler mye om ulike metodeverktøy og data-analyser. At Magnussen har svart belte betyr at han har gått gradene til toppen i dette programmet og kan undervise andre næringslivstopper i programmet, noe han neppe har tid til de nærmeste årene. Gjennom disse programmene lærte Magnussen faktabasert problemløsningsmetodikk og det å forstå prosesser og analyser av verdiskapning.

Ekspert på forbedringer

Fra å jobbe med maskiner, utstyr og programmering bygger han nå hele sin karriere på å bli ekspert på prosessforbedringer. Da han kom til OSO gikk han rett på oppgaven med å forbedre konsernets kvalitetssystemer i tillegg til å løse noen prosessutfordringer. Resultatet av denne innsatsen ble honorert med stillingen som fabrikksjef allerede to år etter at han satte sine bein i fabrikken på Hokksund. I 2012 ble han operasjonsdirektør i konsernet og inn i sin nyeste rolle som administrerende direk

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

- Vi har oppretthold leveringene, og omsetningen har gått over all forventning, sier Bjørn Moen, administrerende direktør i Heidenreich. Grossisten kan notere seg for kraftig VVS-vekst første halvår 2020.
VVS Aktuelt 03.07.2020
AKTUELLE PROSJEKTER: Hole kommune utlyser konkurranse om entreprise på varmepumpeprosjekt ved tre kommunale bygg.
VVS Aktuelt 03.07.2020
EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.
VVS Aktuelt 03.07.2020
Gode boliger gjennom hele livet er årets tema for Statens pris for byggkvalitet i år. Her er årets finalister.
VVS Aktuelt 02.07.2020
I juni gikk 354 bedrifter konkurs, og 254 ble tvangsavviklet av myndighetene. Det er en samlet nedgang på hele 20,1 prosent fra juni i fjor, og de laveste konkurstallene for juni siden 2012.
VVS Aktuelt 02.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt