AddToAny

Mangler vi en attraktiv økonomiutdanning i nord?

Som masterstudent er det naturlig at samtalene i pausene og kantina handler om jobb. «Hvor har du tenkt å søke?» er et av de vanligste spørsmålene man får. For vi er alle nysgjerrige på hvor våre studievenner har tenkt seg. Vår utdanning åpner dører til en rekke bransjer, og vi kan jobbe hvor som helst i Norge.
... Men det er dessverre ett geografisk område få studenter ønsker seg til - nemlig Nord-Norge. I Nord-Norge, en region som sjelden får den oppmerksomheten den fortjener, skjuler det seg store muligheter for studenter. Det blir ofte oversett til fordel for mer sentrale områder, men Nord-Norge har mer eller mindre alt som trengs for å være attraktivt for næringslivet og tiltrekke seg talenter.

Min reise og erfaring som ung fra Nord-Norge
Nord-Norge har alltid stått meg nær. Jeg har tross alt vokst opp og tilbrakt hele livet mitt i denne fantastiske landsdelen. Da jeg begynte rett på studier etter videregående, var det helt naturlig og trygt å starte bachelorgraden min i Tromsø. Nærheten til familie og muligheten til å dyrke interesser som randonnée var overbevisende. For hvis det er én ting Tromsø virkelig utmerker seg på, så er det puddersnøen. Hvis du noen gang vil på tur, er jeg alltid klar!
Etter bachelorgraden følte jeg imidlertid at jeg var kommet til et veis
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Samlemålene sammenfatter resultatene fra et utvalg av 15 funksjonsvariabler.
Magma 29.11.2023
Bakgrunn: Det er kjent fra internasjonal litteratur at en liten gruppe tjenestemottakere står for en stor andel av de totale kostnadene i helsetjenestene. Om det finnes en tilsvarende gruppe med høykostnadsbrukere innenfor pleie- og omsorgstjenestene, og hva som eventuelt kjennetegner disse brukerne, er ikke undersøkt i Norge eller andre vestlige land.
Magma 29.11.2023
I 1980- og 90-årene var den norske helsetjenesten preget av lange ventetider til (planlagte) behandlinger.
Magma 29.11.2023
Ingrid Teigland Akay er hodet bak Hadean Ventures, Norges største venturefond og det eneste med utelukkende fokus på helse. De dårligste investeringene henger foreløpig i klesskapet.
Magma 29.11.2023
Artikkelen gir en oversikt over analyser av produktivitet og effektivitet i helsesektoren med vekt på norske og nordiske anvendelser.
Magma 29.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt