AddToAny

Mange myter om vaksiner

Mange myter om vaksiner
Det er h ø ysesong for influensavaksine, og helsepersonell i apotek bidrar til vaksineringen som aldri f ø r. Men myter gj ø r likevel at folk vegrer seg mot vaksiner. Det m å m ø tes med god kommunikasjon og kunnskap, mener vaksineekspert.
Vaksiner var på agendaen under Farmasidagene i november i fjor. Ikke fordi det var høysesong for influensavaksine, men først og fremst fordi immunforsvaret var et av hovedtemaene under den årlige F armasikongressen.

Naturlig tema

Vaksiner, og spesielt influensavaksine, har i l ø pet av de siste å rene blitt et naturlig diskusjonstema blant helsepersonell p å apotek. Antallet apotek som tilbyr vaksinering mot influensa, har i l ø pet av det siste å ret ø kt fra 250 til 600.

Apotekforeningen opplyser at rundt 20 000 mennesker valgte å vaksinere seg i apotek i løpet av de første seks ukene denne sesongen. På sine nettsider forklarer de det høye antallet med at befolkningen ønsker et trygt og lett alternativ til fastlegen og kommunale vaksinetilbud. De viser også til at åpningstidene ofte er lange, og at folk kan stikke innom apoteket når det passer dem.

T ett på folk

Vaksinatør og apotektekniker Hilde Mari Håvardsen ved Vitusapotek Isbjørn i Hammerfest, forteller at dette er andre sesongen hun setter influensavaksine.

- Jeg føler meg veldig trygg på oppgaven, sier hun.

H åvardsen er en av seks vaksinatører på apoteket, d e andre fem er alle farmasøyter. H u n erkjenner at oppgaven kanskje ikke passer for alle, og peker på at det å være komfortabel med å kunne ta på folk og kommunisere med den enkelt

Les mer

Flere saker fra Parat

Regjeringen vil forlenge ordningen for å få bedrifter til å hente inn ansatte igjen til 30. juni. Det foreslås ytterligere 100 millioner kroner til opplæring.
Parat 05.03.2021
SHE Conference er en toukers global kjønns- og mangfoldskonferanse i regi av norskstartede SHE Community, som fredag hadde sin stjernespekkede åpningsseremoni.
Parat 05.03.2021
Leder for Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, møter fredag regjeringen, representert ved arbeidsdepartementet og samferdselsdepartementet for å diskutere kompetansestøtte.
Parat 04.03.2021
Åpenhet om lønnsforhold og krav om at bedrifter rapporterer inn lønnsforskjeller mellom menn og kvinner er blant EU-kommisjonens forslag for å tette lønnsgap.
Parat 04.03.2021
Det totale sykefraværet falt med 2,5 prosent fra tredje til fjerde kvartal og endte på 6,1 prosent, viser sesongjusterte tall fra NAV. Men likevel er sykefraværet i 2020 høyere enn i 2019.
Parat 04.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt