AddToAny

- Må ikke være tvil om at morsmelk er bra for barnet

- Må ikke være tvil om at morsmelk er bra for barnet
Ammeveileder Kari Mathisen har hjulpet hundrevis av nybakte mødre til å komme i gang med amming. Hun er litt oppgitt over at mange får feil råd som gjør at de ufrivillig må gi opp ammingen.
I fjor høst kom Helsedirektoratet med nye, oppdaterte råd om amming og kosthold til spedbarn. Mens det tidligere ble anbefalt fullamming i 6 måneder, er rådet nå at barnet kan få annen mat fra 4 måneders alder dersom det er behov for det.

- Vi har ikke gått bort fra anbefalingen om fullamming i 6 måneder. Men vi åpner for større grad av individuelle råd, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet, til Aftenposten.Mange har ammeproblemer.

Sykepleier og ammeveileder Kari Mathisen driver firmaet Ammekontoret, der hun reiser rundt til nybakte mødre og gir råd og hjelp til amming. Hun sier at de aller fleste ønsker å amme så lenge som mulig, men at mange sliter med problemer som gjør at de må gi opp.

- Mange kunne ha fått til å amme dersom de fikk litt veiledning og støtte i starten, mener hun.

Mathisen går blant sine kunder under navnet Amme-Kari, og har over 30 års erfaring med ammeveiledning. Hun synes det er synd at det i det siste har vært en debatt som har skapt tvil om at morsmelk er den beste næringen for barn.

- Norge har vært på ammetoppen, men
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Hender det at du reagerer på parfyme eller sterke lukter? Da er du ikke alene. En spørreundersøkelse utført i september 2021 viser at hele fire av ti har opplevd ubehag på grunn av andres bruk av parfyme eller parfymerte produkter. - Plagene er ekte og ikke noe du innbiller deg, sier psykologspesialist Jude Nicholas.
AstmaAllergi 25.03.2022
En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter med minst mulig helserisiko. Hvis et produkt bærer logoen fra Asthma Allergy Nordic, skal du være trygg på at det er et helsevennlig alternativ.
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt