Dagligvarehandelen
19.04.2016
Tre ivrige hobbybryggere i Fredrikstad gikk i 2012 sammen om å starte håndverksbryggeriet Nøisom. Det har de ikke angret på.
Med på laget fikk de to venner som hadde annen nødvendig kompetanse for å drive en bedrift. De fem eier i dag 20 prosent hver av det suksessfulle mikrobryggeriet.
Prioriterer dagligvarehandelen En av pionerene, Pål Pettersen, sier til Dagligvarehandelen at ølbrygging er både jobb og hobby.
- Vi er så engasjert at vi tenker øl dag og natt. Jeg kan våkne klokken 03 og lure på om vi kanskje skulle bruke en annen gjær i et gitt produkt. Vi synes det er veldig gøy å eksperimentere med nye og ofte litt «gale» ølsorter. Uansett er det viktig å holde blikket festet på de mer «normale» produktene. Dagligvarehandelen er vår prioriterte målgruppe. Det er der volumene ligger, og der skal man ikke skal være alt for gal, sier han.
Galskap får gjengen i Fredrikstad utløp for i horeca-markedet og hos Vinmonopolet.
- I dag har vi åtte øltyper som vi leverer til dagligvarekjedene. To av dem skal fases ut. Til gjengjeld lanserer vi tre nye ølsort
Gå til medietPrioriterer dagligvarehandelen En av pionerene, Pål Pettersen, sier til Dagligvarehandelen at ølbrygging er både jobb og hobby.
- Vi er så engasjert at vi tenker øl dag og natt. Jeg kan våkne klokken 03 og lure på om vi kanskje skulle bruke en annen gjær i et gitt produkt. Vi synes det er veldig gøy å eksperimentere med nye og ofte litt «gale» ølsorter. Uansett er det viktig å holde blikket festet på de mer «normale» produktene. Dagligvarehandelen er vår prioriterte målgruppe. Det er der volumene ligger, og der skal man ikke skal være alt for gal, sier han.
Galskap får gjengen i Fredrikstad utløp for i horeca-markedet og hos Vinmonopolet.
- I dag har vi åtte øltyper som vi leverer til dagligvarekjedene. To av dem skal fases ut. Til gjengjeld lanserer vi tre nye ølsort