AddToAny

Luftvarmepumpe om vinteren: Husk at det drypper og renner

Når luftvarmepumpa plasseres på veggen ute, er det spesielt én ting det er viktig å ta hensyn til. Særlig om vinteren blir det tydelig.
Har du tenkt over at luft-til-luftvarmepumper faktisk genererer en god del vann? Og har du plassert varmepumpa slik at vannet ikke kommer på ville veier?

- Hvor vannet skal renne, er en av tingene det er veldig viktig å ta hensyn til når utedelen skal plasseres. Det må være god drenering under pumpa, slik at vannet kan renne unna. Har du varmepumpa rett ved inngangsdøren og store mengder vann som renner ned foran døra og legger seg som is der vinterstid, er det ikke særlig smart, men jeg har dessverre sett eksempler på akkurat dette.

Det sier salgssjef Stig Jørgensen i Kinnan, som distribuerer varmepumper i hele Norden.

Flere liter i timen

Om vinteren er det avrimingen som maskinen gjør automatisk for ikke å bli ødelagt av nedising som genererer vann. Tidvis nokså mye.

- Det kan være opptil et par liter vann i timen, og i løpet av en vinter kan det bli mye is. Ikke ba

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Skatteutvalget har ikke regnet på konsekvensene av drastisk høyere boligskatt for den enkelte husholdning. Nå foreslår tre stortingsrepresentanter at regjeringen må utrede hva skatteutvalgets forslag vil bety for boligeiere.
Hus & Bolig 31.03.2023
Regjeringen presenterte forslag til ny strømstøtteordning for husholdningene som «kraftfulle tiltak», og avfeide kritikerne med beskyldninger om manglende evne til å regne på endringene.
Hus & Bolig 29.03.2023
De fleste tingene vi omgir oss med er heldigvis ufarlige. En analyse av tilsetningsstoffer i plast viser dessverre at en rekke hverdagsprodukter har uønskede og helsefarlige egenskaper.
Hus & Bolig 27.03.2023
Norges Bank satte torsdag opp renten. Det gjør at de dårligste boliglånsrentene vil havne over 5 prosent. Den ekstra dårlige nyheten er at det kommer flere rentehevinger før sommeren!
Hus & Bolig 23.03.2023
Mens EU forhandler om å få detaljene i bygningsdirektivet på plass, lurer mange boligeiere på hva som er smart: Bør vi gjøre tiltak for energieffektivisering nå - eller vente til regelverket er på plass?
Hus & Bolig 20.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt