AddToAny

Likestilling og mangfold: - Systematiske hindre finnes internt i firmaene

Mange store, europeiske advokatfirmaer og internjuridiske avdelinger jobber for å avdekke egne, systematiske skjevheter som forhindrer mangfold, forteller Equinor-advokat Hilde Grønland Kuburic.
Hun er hun med i et mangfolds- og inkluderingsforum som er stiftet av juridiske direktører i Europa. Forumet er et underorgan av European General Counsel Association, der store aktører som Shell og Equinor er blant medlemmene, og har blant annet som mål å dele synspunkter og erfaringer.

- Mangfold er ikke et område der det er konkurranse om å være best. Vi har et felles mål om å øke mangfoldet og ønsker å finne gode modeller for bransjen, sier Hilde Grønland Kuburic.

Hun har tittelen senior legal counsel i Equinor, og jobber med anskaffelser til selskapets fornybarprosjekter. Tidligere ledet hun juridisk direktørs kontor, og har jobbet tett på styret og konsernledelsen.

I det europeiske forumet drøftes blant annet hvilke virkemidler firmaene kan ta i bruk for å få økt mangfold- og inkludering.

- Kvinner har færre saker

- Enkelte firmaer har gjort analyser ved hjelp av eksterne rådgivere, og har gjort interessante funn. De ser for eksempel at kvinner gjerne jobber på færre saker. Det kan jo høres ut som en bra ting, for kvinnene får da en dybdeforståelse, og drar en større del av lasset på sakene. Men dette kan også føre til - og dette er noe mange kanskje ikke reflekterer over - at når partnerskapet skal evaluere de ulike advokatene, da er det for menns del mange flere internt i firmaet og eksternt på klientsiden som kan støtte opp om deres prestasjoner, ettersom de har jobbet

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Belinda Boothby og Farid Bouras er begge tilsatt som nye partnere i Advokatfirmaet Elden med virkning fra 1. juli.
Advokatbladet 06.07.2022
- Hvis vi innfører et krav om aktivt samtykke, for eksempel at det må signeres i en app med BankID, så kan man bli truet til å si ja, sa jurist Katrine Holter. - Denne type kommentarer undergraver alvoret, sa advokat Silje C. Hellesen.
Advokatbladet 06.07.2022
Mener at fagmiljøene ikke er brede nok: Handelshøyskolen BI, Universitetet i Stavanger (UiS) og Universitetet i Agder (UiA) har alle fått sine søknader om å etablere master i rettsvitenskap anbefalt avslått av Nokuts sakkyndige komité.
Advokatbladet 05.07.2022
Den 1. juli vedtok Regjeringen en endring i stykkprisforskriften som gir utlendinger utvidet rett til fritt rettsråd i saker om utvisning for brudd på utlendingsloven hvor utlendingen har barn som er bosatt i Norge med lovlig opphold.
Advokatbladet 05.07.2022
- Jeg opplever kommunikasjonen mellom advokater som tøffere enn før, og at dette skaper en del frustrasjon hos advokater som opptrer mer rolig og avbalansert, sier Ole Devold i Disiplinærnemnden.
Advokatbladet 05.07.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt