AddToAny

Lettbetjent, godt utrusta firer i kompakt innpakning

Deutz-Fahrs TTV-transmisjon overrasker. Det samme gjør de 120 hestekreftene under panseret.

Det er under enhver manns verdighet å lese bruksanvisninger. En slik strategi lønner seg sjelden, men akkurat når det kommer til prøvekjøring av traktor, kan det være en brukbar inngang for å se om det er råd for «vanlige» folk å komme i gang uten hjelp. Vi har satt Deutz-Fahrs trinnløse minstemann på prøve, hvilket viste seg å være en svært lettbetjent traktor, med høyt utstyrsnivå og en rekke gjennomtenkte løsninger.

Høsten 2017 gjorde Deutz-Fahr sin trinn­løse transmisjon tilgjengelig for den kompakte 6-serien, med effekt fra 120-140 hestekrefter. Vi fikk låne seriens minste modell 6120 av HCP over en hel uke, og fikk testa den i ulike typer arbeid. Deutz-Fahrs TTV-serie er framfor alt en stilig traktor, som krever lite opplæring for å komme i gang. Sjøl om traktoren har en avansert transmisjon og hydraulikk, er funksjonen til de ulike betjeningsorganene nokså åpenbar. Dessuten har SDF gjort seg flid med å lage en detaljert og lettfattelig instruksjonsbok.

Praktisk førermiljø

Førerhytta på traktoren er en behagelig arbeidsplass, hvor en raskt finner seg til rette. Men som for alle traktorer med store dører, er det nokså tungt å lukke igjen døra om traktoren står i motbakke. Hovedstrømbryteren er plassert ved innsteget på venstre side av rattkonsollen, slik at en lett får øye på den når en entrer hytta. Kjørespaken PowerCom S på høyre armlene har de mest anvendte funksjonene samla i én og samme hendel. Med unntak av betjening av utvendige hydraulikkventiler er det sjelden en trenger å flytte hånda fra spaken under kjøring.

Kjørespaken har ved siden av justering for framdriftshasigheten, betjening for vende­giret, trepunkt og fire programmerbare knapper, hvor sjåføren selv kan bestemme funksjon. Konsollen spaken er festa i, inneholder kontrollorganer for kraftuttak, håndgass, cruisekontoll og to programmerbare knapper for fast motorturtall. Det eneste vi har å bemerke, er at konsollen gjerne kunne ha vært plassert fem centimeter fram og til høyre mot skjermen, da det er litt trangt om plassen til høyrearmen, hvis en kjører med begge henda på rattet. De øvrige funksjonene, som lasterspak, hydraulikkuttak, firehjulsdrift og innstilling av trepunkt, er samla på høyre skjerm. På venstre side av førersetet finnes kun håndbrekk og girspak for kraftuttaket.

Ordnung muss sein!

Det kan diskuteres hvorvidt oransje, lys grønt, gult og marineblått harmonerer på kunstm

Gå til mediet

Flere saker fra Traktor

- Kanskje må vi innse realitetene i løpet av året. Vi har ikke penger å drive for og kan i verste fall bli tvunget til å avvikle, sier Ole og Dag Bækkedal.
Traktor 18.04.2024
I det flate, nederlandske landskapet er en amerikansk prærietraktor enkel å få øye på. Den er et uvanlig syn, med en rammestyrt koloss som jobber på såpass små arealer. For liljeløkprodusenten Albert Joling er det ingen luksusinvestering, men absolutt en nødvendighet for å berge avlinga.
Traktor 18.04.2024
Traktor 18.04.2024
Han har jobbet i 40 år ved Eiksenteret på Bjørkelangen og 48 år i Eik-systemet. Til våren fyller han 70. Det blir mange minner og historier fra Jostein Rønaas sitt liv.
Traktor 18.04.2024
HCP Ringen SA er et innkjøpssamarbeid bestående av 25 frittstående maskinforhandlere over hele landet.
Traktor 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt