AddToAny

Samlinga mangler finansiering

- Kanskje må vi innse realitetene i løpet av året. Vi har ikke penger å drive for og kan i verste fall bli tvunget til å avvikle, sier Ole og Dag Bækkedal.
Brødreparet Ole (71) og Dag (70) Bækkedal har gitt nytt liv til gamle landbruksmaskiner i mer enn 40 år. Mekket og skrudd har de gjort hele livet, fra de skrudde en mopedmotor på deres første olabil med barnevognhjul.
I 1991 ble Norsk Motorhistorisk Museum ved Uthuskrysset i Stange etablert på gården Lindstad vestre.
- Nå er landbrukseiendommen overdratt til neste generasjon, forteller Ole, som er utdannet lege og psykiater. Han er styreleder for museumsstiftelsen.
Lillebror var så teknisk interessert at han begynte i urmakerlære. Imidlertid ble han maskiningeniør og driver fremdeles Nordiske Industriovner i Stensrudvegen i Stange.
2 200 kvadratmeter i driftsbygningen rommer den unike samlinga, som består av 500 motoriserte maskiner og kjøretøy, hvorav cirka 200 er utstilt.
Utallige gratis arbeidstimer er nedlagt - og betydelige pengebeløp.

Skuffet etter lang kamp
- Vi er skuffet i dag. I over to år har vi diskutert med fylke og kommune. I to runder har Stange kommune avslått søknadene våre om økonomisk støtte. Nå føler vi at vi stanger hodet mot veggen. Det er umulig å komme gjennom til kommunens ledelse, og meldinger og e-post besvares ikke.
Ole og Dag forteller at våren
Gå til mediet

Flere saker fra Traktor

I det flate, nederlandske landskapet er en amerikansk prærietraktor enkel å få øye på. Den er et uvanlig syn, med en rammestyrt koloss som jobber på såpass små arealer. For liljeløkprodusenten Albert Joling er det ingen luksusinvestering, men absolutt en nødvendighet for å berge avlinga.
Traktor 18.04.2024
Traktor 18.04.2024
Han har jobbet i 40 år ved Eiksenteret på Bjørkelangen og 48 år i Eik-systemet. Til våren fyller han 70. Det blir mange minner og historier fra Jostein Rønaas sitt liv.
Traktor 18.04.2024
HCP Ringen SA er et innkjøpssamarbeid bestående av 25 frittstående maskinforhandlere over hele landet.
Traktor 18.04.2024
18-liters motor på maksimalt 913 hestekrefter med boost, 4 234 Nm dreiemoment og dieseltank på 1 952 liter. Det er nøkkeltallene når John Deere slår på stortromma og lanserer bransjens største traktor.
Traktor 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt