AddToAny

Lekker sak til hytta

Lekker sak til hytta
Hvis du leter etter en dagsturseiler som tar seg bra ut i bøya utenfor hytta, bør du se litt nærmere på Tofinou 9.50. Dette er et smykke av en båt som dessverre er litt for dyr til at det er sannsynlig at det blir en egen klasse i Norge.
Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 13 år tilbake og funnet en stortest av Tofinou 9.50, utført av Jon Amtrup. Testen ble publisert i SEILmagasinet 5-2008. Testen var på 4 sider, og i denne digitale utgaven har vi utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Det har aldri vært noen enkel sak å samle seilere til én klasse. Det er faktisk helt komplett umulig. Men om Drake-, 5.5mR- og IOD-seilerne (bare for å nevne noen) kunne gått for én klasse, kunne Tofinou absolutt vært en god båt å bytte til.

Den er enkel å seile, rask, morsom og ikke minst ser den lekker ut. Vi tok den ut på fjorden en klar høstdag i fjor.

Det er den franske designerduoen Joubert og Nivelt som har designet dette smykket av en båt, og det kan virke som om de har fulgt Johan Ankers leveregel om at båter som

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Alle på sjøen bør kunne det; men hvor mye kan du egentlig om styrbord og babord?
SEILmagasinet 22.01.2021
Årets Båt i Europa deles vanligvis ut på Boot i Dusseldorf, i år blir det digitalt.
SEILmagasinet 21.01.2021
Det er meldt kulingvarsel på store deler av kysten, og fare for ising i nord.
SEILmagasinet 21.01.2021
Vinden som kommer i natt og i morgen, kan bli kostbar. Her noen råd fra forsikringseksperter.
SEILmagasinet 21.01.2021
Etter at American Magic må avstå de to siste rundene blir programmet endret.
SEILmagasinet 21.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt