Baker og Konditor
20.03.2020
Å være baker er en fysisk tung jobb, og mange må jobbe ugunstige arbeidstider. Flere arbeidsgivere legger nå til rette for bedre helse og trivsel på jobb.
DE FLESTE BAKERE og konditorer merker slitasje på kroppen etter noen år i bransjen. Spesielt bakeren. Melstøv kan skape luftveisproblemer, mens tunge løft og statiske arbeidsstillinger kan gi vond rygg, skuldre og nakke.Mange synes det er vanskelig å jobbe om natten, for man sover jo når resten av samfunnet er i full virksomhet.Flere arbeidsgivere tar disse problemene på alvor og tilrettelegger arbeidsplassene i større grad enn tidligere.Må ha fokus på gode arbeidsplasser- Å jobbe som baker er et fysisk yrke og det er viktig at arbeidsgiver tilrettelegger arbeidsplassene på en måte som minimerer slitasje. Jeg tror de arbeidsplassene som har fokus på arbeidstakerens helse og trivsel, er de som også har de beste ansatte. Det er rett og slett en god investering. Dette gjelder ikke bare bakerbransjen, men alle bransjer, slik jeg ser det, sier Gunnar Bakke, direktør i BKLF.Endret arbeidstiderI Nord Bakeri tok daglig leder Joakim Strand grep om nattarbeidet da de bygde nytt bakeri for fire år siden.- Jeg som daglig leder følte at jeg ikke møtte de jeg jobbet sammen med. Når jeg kom på morg
Gå til mediet