AddToAny

Ledelse av nærpolitireformen preget av toppstyring

Ledelse av nærpolitireformen preget av toppstyring
I en ny rapport om ledelsen av nærpolitireformen legges det vekt på at ledelsen i stor grad har vært dominert av toppstyrte beslutninger heller enn ledelse gjennom dialog og delaktighet fra praksis i endringsprosessene.
Leder i NPL, Marit Ellingsen, sier hun er fornøyd med at forskningsrapporten gir uttrykk for mye av det samme som NPL har opplevd i forbindelse med reformarbeidet. - Det har vært utfordrende å være politiledere når det gjennomføres en så stor reform samtidig som driften skal gå som normalt, hvor en har de samme tilgjengelige ressurser, sier hun.

Ellingsen påpeker at politilederne i forbindelse med oppstarten av reformen fikk et klart oppdrag om å etablere et politi for å møte fremtidens utfordringer. - Flere politidistrikt er derfor rigget for å bli større og klare for å satse fremover. Når denne forventede satsingen uteblir kreves det både evne og vilje til å endre, og vi leser anbefalingene fra rapporten med stor interesse, sier hun.

Gjenkjennbare funn

Kjetil Ravlo, lokallagsleder i NPL i Trøndelag og lensmann i Værnes lensmannsdistrikt, mener funnene i rapporten er klart gjenkjennbare. - Det har vært svært mye informasjon, mange

Les mer

Flere saker fra Parat

Folks tillit til politiet øker for annet år på rad. Men i små kommuner er det misnøye.
Parat 21.01.2021
Regjeringen sier ja til å gi pengestøtte for å redde flyselskapet Norwegian, men stiller krav om at private investorer også bidrar.
Parat 21.01.2021
Det er 51 arbeidssøkere på hver ledige stilling innen reiseliv og transport. Mens det for sykepleiere er flere ledige stillinger enn det er søkere.
Parat 20.01.2021
Den siste uken er det registrert 197 200 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV. Det er en økning på 3 300 fra uken før.
Parat 19.01.2021
Hopper du over matpausen på jobb, øker faren for fysisk og psykisk utmattelse, viser en ny studie ved Høgskolen i Innlandet.
Parat 19.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt