Magasinet for fagorganiserte
30.11.2017
![Lang vei til matfatet Lang vei til matfatet](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-lang-vei-t.png?itok=SpFAR3QA)
Hvordan man kan se hva som blir bra kveite? Øyevandringen, så klart. Og pigmenteringen. Men det som gjør kveiteoppdrett så vanskelig er den spesielle fôringen. Og så tar det så lang tid.
RØRVIK: Det er ikke mange igjen som driver kveiteoppdrett i Norge, enn si hvitfisk i det hele tatt. Torskeoppdrettet har for stor konkurranse fra torsken i havet; fisken er ikke dyr nok i butikken til at det lønner seg, rett og slett.
Det er kveita, men så er den da også komplisert å drette opp. Utenfor Rørvik i Namdalen ligger klekkeriet til Sterling Halibut, en av de få gjenværende kveitefabrikantene i Norge. Selve merdene ligger i Hjelmeland langs Rogaland-kysten, dit kveitene blir sendt når de veier mellom fem og åtte gram.
Og fram dit er det en lang prosess. På anlegget i Rørvik har de kveita i run
Les opprinnelig artikkelDet er kveita, men så er den da også komplisert å drette opp. Utenfor Rørvik i Namdalen ligger klekkeriet til Sterling Halibut, en av de få gjenværende kveitefabrikantene i Norge. Selve merdene ligger i Hjelmeland langs Rogaland-kysten, dit kveitene blir sendt når de veier mellom fem og åtte gram.
Og fram dit er det en lang prosess. På anlegget i Rørvik har de kveita i run