NNN-arbeideren
05.02.2021
Ved Glommas bredd i Fredrikstad finner vi spydspissen innen den nye måten å produsere oppdrettslaks.
- En av de største fordelene med å ha landbasert oppdrett av laks, er at man eliminerer lakselus og rømming slik det kan oppstå med tradisjonelt oppdrett, sier produksjonssjef Simen Bringa Haaland i Fredrikstad Seafood.
Bedriften har i dag 16 ansatte. Det er operatører, biologer, veterinærer, industrimekanikere, ingeniører og administrativt ansatte.
- Vi er ingen stor bedrift, men de som jobber her er utrolig dedikerte. Staben er svært ung med en gjennomsnittsalder på om lag 30 år. Selv er jeg utdannet sivilingeniør fra NTNU på marinteknisk linje.
- Har dere noen form for tariffavtale?
- Vi følger Havbruksoverenskomsten som er en avtale mellom Sjømat Norge og Fellesforbundet, men det er foreløpig ingen medlemmer i Fellesforbundet. Tekna og NITO har noen medlemmer. Vi har ikke noe imot fagorganisering. Ingen problemer slik jeg ser det.
- Hva med lærlinger?
- Etter hvert håper vi at vi også kan ta inn lærlinger, men trenger noe mer tid på å etablere oss slik at vi kan ha e
Les opprinnelig artikkelBedriften har i dag 16 ansatte. Det er operatører, biologer, veterinærer, industrimekanikere, ingeniører og administrativt ansatte.
- Vi er ingen stor bedrift, men de som jobber her er utrolig dedikerte. Staben er svært ung med en gjennomsnittsalder på om lag 30 år. Selv er jeg utdannet sivilingeniør fra NTNU på marinteknisk linje.
- Har dere noen form for tariffavtale?
- Vi følger Havbruksoverenskomsten som er en avtale mellom Sjømat Norge og Fellesforbundet, men det er foreløpig ingen medlemmer i Fellesforbundet. Tekna og NITO har noen medlemmer. Vi har ikke noe imot fagorganisering. Ingen problemer slik jeg ser det.
- Hva med lærlinger?
- Etter hvert håper vi at vi også kan ta inn lærlinger, men trenger noe mer tid på å etablere oss slik at vi kan ha e