AddToAny

Laksens liv i b okform

Laksens liv i b okform
Den atlantiske laksen er blitt en av Norges største eksportartikler. Mange har en mening om oppdrettsnæringa. Alt du vil vite om laksens historie finner du nå i en ny bok. Så nå kan debatten starte.
- Å ta vare på laksen er godt miljøvern, sier Lars Kvamme (39).I fjor debuterte han med en biografi om laksen. Denne nærmest mytiske fiskens ferd mot strøm og fossefall fascinerer de fleste som leser om det. At laksen brødfør millioner av mennesker fra Frøya til Tokyo, er bare en av ingrediensene i denne fantastiske historien.Historisk tilnærmingLars Kvamme er næringslivsjournalist i Bergens Tidende. Utdannet økonom. Han har ofte kontakt med oppdrettsnæringen. Det mangler ikke engasjement for denne næringen i Bergen heller. Samtidig fins det sterke følelser for villaksen. Så hva er det med laksen som er så spesielt? Tenkte Kvamme, ble nysgjerrig og ville finne ut mer. Ideen til ei bok om laks var født - ja, det ble til slutt ikke noe mindre enn en biografi.Han begynte å lese artikler om laksen, blant annet en doktorgrad om hvordan vi kartlegger genene til laksen. Han jobbet seg gradvis bakover i tid og endte opp for 80 millioner år siden. Fra han fikk ideen og til fysisk bok var en realitet gikk det fem år. To av disse årene gikk med til skrive
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

I Tove Braathens nye roman «Ja, vi elsker» nærmer det seg 17. mai. Her avsløres det sakte men sikkert at velferdsstatens vellykkethet ikke oppleves på samme måte av alle. Det fins viktigere ting i livet enn flagg og barnetog.
NNN-arbeideren 26.06.2020
1. Vi trenger et mer organisert arbeidsliv, og fagforeningsfradraget må dobles. 2. Det bør bli enklere å allmenngjøre. 3. Det må ryddes opp i transportbransjen.
NNN-arbeideren 26.06.2020
Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda, underslår ikke at han er en tilhenger av EØS-avtalen sjøl om han ser at den også har sine utfordrende sider for norsk arbeidsliv.
NNN-arbeideren 26.06.2020
NNN-arbeideren 26.06.2020
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
NNN-arbeideren 26.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt