NNN-arbeideren
02.11.2016
Eirik Hadland (20) skal bli kjøttskjærer. Han vil gjerne ha flere norske ungdommer med seg inn i skjærehallen.
Kjøttskjærerlærling Eirik Hadland står over en halv gris med en sag løftet til værs. Elevene i Vg1 restaurant- og matfag på Jåtte videregående skole i Stavanger følger interessert med. Hadland stykker opp grisen, tar ut biffer, baconsider, beiner ut bogen og lager piknik-råstoff.
- Det der må du være forsiktig med! Det er jo indrefileten. Det er edel vare!
lærlingansvarlig Egil Ove Wulvig guider Hadland litt underveis. Samtidig forteller Wulvig elevene om matfagene og da spesielt om hvordan det er å være slakter og kjøttskjærer.
Wulvig er på frierferd. I løpet av året er han på flere slike skolebesøk og deltar på yrkesmesser. Han tar også imot dem på bedriftsbesøk. Wulvig vil rekruttere norsk ungdom til yrket som han selv har trivdes så godt i i 35 år.
Fra fem til 19
Det er stor mangel på norske slaktere og kjøttskjærere i Norge. Rekrutteringen har vært dårlig i de senere årene. De fleste elevene på restaurant- og matfag velger andre yrker. Mange vil bli kokker.
- For noen år siden var det
Les opprinnelig artikkel- Det der må du være forsiktig med! Det er jo indrefileten. Det er edel vare!
lærlingansvarlig Egil Ove Wulvig guider Hadland litt underveis. Samtidig forteller Wulvig elevene om matfagene og da spesielt om hvordan det er å være slakter og kjøttskjærer.
Wulvig er på frierferd. I løpet av året er han på flere slike skolebesøk og deltar på yrkesmesser. Han tar også imot dem på bedriftsbesøk. Wulvig vil rekruttere norsk ungdom til yrket som han selv har trivdes så godt i i 35 år.
Fra fem til 19
Det er stor mangel på norske slaktere og kjøttskjærere i Norge. Rekrutteringen har vært dårlig i de senere årene. De fleste elevene på restaurant- og matfag velger andre yrker. Mange vil bli kokker.
- For noen år siden var det