AddToAny

Kvinner er kvinner verst

Den selvsagte legepatosen er i ferd med å svinne, og frykten er visstnok at dess høyere kvinneandel på medisin, dess mer synker statusen slik det har gjort med både lærer- og presteyrket.
På nyåret deltok jeg i en debatt på. Anledningen var at jeg i mitt parallelle yrkesliv som litteraturkritiker i Dagbladet hadde anmeldt boka «Min medisin» av Gunhild Stordalen. Det vil si. Det var ikke hun som hadde skrevet boka. Det hadde hun visstnok ikke tid til. Boka var nedskrevet av Kjersti Kvam, men fortalt av Gunhild Stordalen.

Jeg var ikke så imponert over boka og ga den terningkast to. Årsaken var at jeg mente stoffet var altfor velkjent og overflatisk behandlet. Stordalen mislikte naturlig nok anmeldelsen, og debatten ble en underlig affære som stort sett gikk ut på at Stordalen gjentok to poeng. Det ene var at jeg ikke hadde lest boka. Det andre var at jeg som sykepleier kunne langt mindre enn hun som var lege og at jeg av den grunn vel egen

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykepleierstudenters evne til refleksjon står sentralt i et samarbeidsprosjekt om teamveiledning i Trøndelag.
Sykepleien 30.05.2023
Kombinerte stillinger og læringsceller er stikkordene som fikk Østsiden sykehjem i Fredrikstad til å doble antall praksisplasser fra 12 til 24. Samtidig blir studentene raskere trygge.
Sykepleien 29.05.2023
Kokainbruken har vokst kraftig blant unge i Oslo, ifølge ny undersøkelse. Russekulturen må endres for å få bukt med problemet, mener helsesykepleier Anita Håndstad Holtan.
Sykepleien 28.05.2023
Sykepleiertettheten i Norge er høy, og om vi tar vekk hjelpepleierne i Sveits-tallene, er vi helt på topp, hevder Statistisk sentralbyrå (SSB).
Sykepleien 27.05.2023
Pengene skal brukes til videreutdanning av sykepleiere og annet helsepersonell. I tillegg skal ufaglærte kurses.
Sykepleien 26.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt