Kvalitet og produsert volum per dekar må belønnes. Det kommer både store og små gårder til gode og er den retningen vi må gå for å øke matproduksjonen, mener 30-åringen fra Skogn i Nord-Trøndelag.
Dessuten vil det motivere til ekstra innsats, sier Bjarne Saltvik Faanes.
Odelsgutten Bjarne overtok Stavlo gård fra foreldrene som 25-åring i 2011, og beskriver tidspunktet som midt i blinken.
Han avviklet kjøttfe og gulrot, og spisset produksjonen mot potet og korn. Samboeren Vanja Sletvold har jobb utenom, men er også en god støtte i gårdsdrifta. Familielivet prioriteres høyt med datteren Sigrid på ett år som midtpunktet.
Det er mange som har lagt merke til den driftige Skogn-bonden, og i fjor høst kom han til semifinalen i «Årets unge bonde»-kåring.
Potet til konsum og industriPotet er Bjarnes faglige hovedinteresse. Han leverer både til industri (Hoff) og konsum (Nordgrønt/Coop). I år kom de første potetene i jorda 16. april, og hvis alt går etter planen vil de første tidligpotetene av sorten Solist bli levert i midten av juli.
Men det er lagringspotet som utgjør størst volum til konsum, og mest Astrix.
Av industripotet går det i sortene Saturna og Lady Claire, som går til chipsproduksjon ved Hoff Sundnes i Inderøy. For industrien er innholdet av stivelse et viktig k


































































































