AddToAny

Kunsten å verne varsomt og voldsomt

Kastler Skjeseths tilnærming til transformasjon er litt som en trojansk hest - et multifunksjonelt stykke samtidsarkitektur plassert midt i en ellers varsomt håndtert bygningsmasse.
- Satt på spissen: Hvordan ble to unge Londonutdannede arkitekter spesialister på transformasjon av norske tradisjonsbygninger?
- Vi skulle egentlig ikke starte noe kontor, men så fikk vi et prosjekt i fanget da en britisk familie, hvor sønnen hadde studert med oss i London, kjøpte Doktorgården i Lyngør. Så har alt det andre vokst ut av det prosjektet, egentlig. Vi hadde jobbet noen år hos David Chipperfield Architects etter vi var ferdig utdannet, med transformasjonsprosjekter forskjellige steder i sentrum av London og på den britiske landsbygda og fått erfaring med vernede bygg. Vi er på en måte et litt britisk kontor, det er i vårt DNA.
- Hadde dere en interesse for transformasjon fra starten av?
- Vi hadde ikke tenkt å bli et renspikka transformasjonskontor, og det er ikke det eneste vi gjør. Men vi delte en interesse for historie, og vi jobbet med eksisterende bygg flere ganger i løpet av studietiden. Du kan kanskje si at historiefaget er mer til stede i en utdanning i England og i kulturen generelt, på godt og vondt. Det er en kultur som er veldig fokusert på å bevare, mens vi i Norge inntil nylig har hatt et større fokus på grensesprengende nybygg en
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

Boligområdet Oksenøya i Bærum får Landskapsarkitekturprisen 2022. I begrunnelsen heter det at prosjektet får prisen fordi «det viser en gjennomgående kvalitet gjennom hele prosjektet, fra planlegging til ferdig utførsel».
Arkitektnytt 30.09.2022
Det er en arena baÌde for kunnskapsproduksjon, medvirkning og for aÌ eksperimentere med nye metoder og samarbeid.
Arkitektnytt 30.09.2022
AHO-studenter klager på dårlig tilgang til skolens verksteder.
Arkitektnytt 30.09.2022
Byggebransjens skyld i norske klimagassutslipp er velkjent. Globalt står bransjen for en tredjedel, mens man i Norge regner med at litt over 15 prosent av utslippene kommer fra bygg- og anlegg.
Arkitektnytt 29.09.2022
Nye klimakrav er allerede utdatert, skriver grupperingen bak Architects Climate Action Network Norge (ACAN). De mener byggebransjen endrer seg for sakte i møte med klimakrisen.
Arkitektnytt 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt