AddToAny

Krabber og kunst til statsråden

Krabber og kunst til statsråden
Hva er ditt beste klimatiltak i år? - På privaten må det vel være at jeg kjører elbil. Ellers prioriterer jeg definitivt skalldyr fremfor kjøtt.
Når det gjelder på jobben så opplever jeg at både studenter og ansatte er mer miljøbevisste, er opptatt av sortering og gjenbruk. Men vel så viktig er det hvordan vi evner å integrere disse perspektivene inn i studiene vi tilbyr slik at studentene i neste omgang bringer det med seg i yrkeslivet. I arbeidet med fakultetets nye fakultetsplan og kommende strategi, skal bærekraft gjøres synlig. Og vi starter 10. januar 2020 med forskningsdag for hele fakultetet hvor nettopp bærekraft er hovedtema.

Jeg tror kunst og kulturfagene kan bidra til å provosere og inspirere til åpenhet og debatt. Marit Wergeland Yates Dekan ved Fakultet for kunstfag, UiA

Hva ville du ha brukt en robot til, hvis du fikk en?

- Det må uten tvil vært en robot for vasking, sortering og parring av sokker. Det er et uløst utfordringsområde for meg. Vi tilbyr et emne hos oss som heter MyMachine. Studentene går inn i en prosess hvor det er barn som tegner sine drømmemaskiner, og så skal studenter i samarbeid med yrkesfagelever bygge disse maskinene. Og jeg kan love at der har jeg oppdaget fantastiske roboter jeg ikke ante at jeg trengte.

Hvis du kunne valgt karriere helt på nytt, hva ville du ha valgt?

- Da ville jeg blitt dramaturg. Kanskje ikke helt annerledes enn det jeg gjør nå, men jeg ville ha elsket å få jobbe med profesjonelle teatermennesker på fulltid.

Hva er d

Les mer

Flere saker fra Khrono

Biblioteksdirektør, Lars Egeland, mener OsloMet allerede har laget kunnskapskanalen for film og video skapt på universiteter og høgskoler - som nå etterlyses.
Khrono 17.01.2020
16. januar delte Olav Thon Stiftelsen ut 30 millioner kroner til forskning og utdanningen. Den internasjonale forskningsprisen på 5 millioner kroner gikk til Dr. Vilhelm A. Bohr, Nasjonalt institutt for aldring (NIA), Maryland, USA.
Khrono 17.01.2020
Ny kartlegging avdekker alvorlige problemer med den akademiske kulturen i Storbritannia. Og de samme faresignalene er å spore i Norge, mener forskere. De ber Kunnskapsdepartementet ta grep.
Khrono 17.01.2020
Vi jobber med å utvikle et nytt doktorgradsprogram som er faglig sterkt og godt forankret, skriver innleggsforfatterne om endringer i doktogradsprogram.
Khrono 17.01.2020
Audhild Gregoriusdotter Rotevatn søkjer seg til ein ny periode som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda.
Khrono 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt