AddToAny

KOSTTILSKUDD - TRENGER VI DET?

KOSTTILSKUDD - TRENGER VI DET?
Rådet fra helsemyndighetene er at vi får det vi trenger av vitaminer og mineraler gjennom et vanlig og variert kosthold. Hvorfor er det så mange av oss som likevel spiser vitamintabletter for sikkerhets skyld eller urteekstrakter for å få mer overskudd i hverdagen?
For å slå det endelig fast: Ja, vi får i oss det vi trenger av næringsstoffer gjennom et sunt og variert kosthold. Da får vi et velbalansert inntak av de ulike vitaminene og mineralene, og de tas opp i kroppen på en god måte fra naturlige matvarer.

SUNN MAT
Grønnsaker, frukt og bær er viktige kilder for mange av vitaminene og mineralene vi trenger. I tillegg har de rikelig med fiber og mange ulike antioksidanter. Disse stoffene forsterker hverandre når de spises i sin naturlige form i maten, og vi får i oss næringsstoffene i riktige mengder. Tas de enkelte næringsstoffene ut og puttes inn i en pille, kan opptaket og nytten av dem endres. Anbefalingen om 5 om dagen er fortsatt gjeldende!
Meieriprodukter er viktige kilder til kalsium, jod og proteiner for å nevne noen av næringsstoffene. Tre meierienheter per dag, for eksempel 1 glass melk, ost til en brødskive og 1 yoghurt, dekker en betydelig del av dagsbehovet.
Grove kornprodukter er rike på mange av B-vitaminene, selen, jern, fiber og andre næringsstoffer. Det anbefales å spise minst 2 måltider med grove kornprodukter daglig.
2-3 fiskemåltider ukentlig gir proteiner av god kvalitet, omega-3 fettsyrer, vitamin D og jod, for å nevne noen av de gode helseeffektene derfra. Så konklusjonen er altså fortsatt: Å spise variert og sunn mat er den beste forsikringen vi har på å få i oss det kroppen trenger for å fungere bra, sikre god helse og forebygge sykdom!

FLERE NÆRINGSSTOFFER FØR?
Mange velger å t
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

På Smak 2020 arrangeres det første NM for lag i Community Catering. - Dette blir et bransjeløft for kokker som jobber i personalrestaurant, institusjonskjøkken og kantiner, sier Espen Wasenius, daglig leder i Norges Kokkers Landsforening (NKL).
article_web Kjøkkenskriveren 07.03.2019
Arbeidsoppgavene er tilnærmet like og det er under 10 kroner i timen som skiller en faglært kokk fra en ufaglært.
article_web Kjøkkenskriveren 08.02.2019
Nytt år betyr nye muligheter - og kanskje nye menyer? Tine Partner-skolen arrangerer kurs rundt om i hele landet de nærmeste ukene.
article_web Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Et nytt bransjeutvalg skal gi økt slagkraft for kantine- og serveringsbransjen i NHO Service og Handel.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok" delt ut, og 2018-vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka".
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt