Baker og Konditor
16.04.2021
Den norske folkehelsen er et område bransjen vår har mye påvirkning på. Tidligere var det mye mer vanlig å bake brødet selv, men i dag kjøper det store flertallet sitt daglige brød i dagligvarebutikken eller i et bakeri. Bransjen har derfor et ansvar for å sørge for å tilby tilstrekkelig sunne bakevarer til det norske folk.
BKLF som bransjeforening signerte i 2016, sammen med flere, en intensjonsavtale med myndighetene om et sunnere kosthold. Vår organisasjon har sammen med bedrifter i bransjen bidratt i arbeidet med å redusere sukker og salt, mettet fett og ikke minst bidratt til å øke fokuset på grove kornprodukter gjennom tilgjengeliggjøring av Brødskala'n. Arbeidet med #MerAvgrovtgrøntogblått, som er et samarbeid med Sjømat Norge og Norges frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund, er også et viktig samarbeid for å øke fokus på et sunnere kosthold. Når det gjelder vår bransje, anbefaler Helsedirektoratet 70-80 gram fullkorn hver dag. Det tilsvarer tre- fire skiver grovt brød med de to groveste mer
Gå til mediet


































































































