AddToAny

Kosthold og helse er viktig for baker- og konditorbransjen

Kosthold og helse er viktig for baker- og konditorbransjen
Den norske folkehelsen er et område bransjen vår har mye påvirkning på. Tidligere var det mye mer vanlig å bake brødet selv, men i dag kjøper det store flertallet sitt daglige brød i dagligvarebutikken eller i et bakeri. Bransjen har derfor et ansvar for å sørge for å tilby tilstrekkelig sunne bakevarer til det norske folk.
BKLF som bransjeforening signerte i 2016, sammen med flere, en intensjonsavtale med myndighetene om et sunnere kosthold. Vår organisasjon har sammen med bedrifter i bransjen bidratt i arbeidet med å redusere sukker og salt, mettet fett og ikke minst bidratt til å øke fokuset på grove kornprodukter gjennom tilgjengeliggjøring av Brødskala'n. Arbeidet med #MerAvgrovtgrøntogblått, som er et samarbeid med Sjømat Norge og Norges frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund, er også et viktig samarbeid for å øke fokus på et sunnere kosthold. Når det gjelder vår bransje, anbefaler Helsedirektoratet 70-80 gram fullkorn hver dag. Det tilsvarer tre- fire skiver grovt brød med de to groveste mer
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt