NNN-arbeideren
24.05.2017
NNN og Nyt Norge har inngått et samarbeid for å få nordmenn til å velge norsk mat.
- Disse ertene kommer langveisfra - helt fra Tønsberg, forteller May Brith Høgberg og tar opp en håndfull frosne erter fra kasse.
Du kan kanskje stusse på karakteristikken langveisfra, men som oftest er det mye kortere reisevei fra åker til fabrikk i Grimstad.
Lokal 100-åring
Fortsatt er det lavsesong, men når innhøstingen begynner sånn litt utpå sommeren, så får både bønder og fabrikkansatte nok å gjø-re i Grimstad. I løpet av hektiske sommeruker kommer lokale bønder med tonnevis av agurker, rødbeter og kål til fabrikken. Her blir de lokale råvarene til sylteagurk på glass og surkål i pose. Det meste er merket med «Nyt Norge». Allerede i 1917 da A/S Grimstad Konservesfabrikk ble etablert av en rekke lokale bønder og næ-ringsdrivende, kunne de ha tatt i bruk merkingen. Fra første dag har det her vært snakk om å produsere hermetisert frukt og grønnsa
Les opprinnelig artikkelDu kan kanskje stusse på karakteristikken langveisfra, men som oftest er det mye kortere reisevei fra åker til fabrikk i Grimstad.
Lokal 100-åring
Fortsatt er det lavsesong, men når innhøstingen begynner sånn litt utpå sommeren, så får både bønder og fabrikkansatte nok å gjø-re i Grimstad. I løpet av hektiske sommeruker kommer lokale bønder med tonnevis av agurker, rødbeter og kål til fabrikken. Her blir de lokale råvarene til sylteagurk på glass og surkål i pose. Det meste er merket med «Nyt Norge». Allerede i 1917 da A/S Grimstad Konservesfabrikk ble etablert av en rekke lokale bønder og næ-ringsdrivende, kunne de ha tatt i bruk merkingen. Fra første dag har det her vært snakk om å produsere hermetisert frukt og grønnsa