Kjøttbransjen
08.12.2022
God slaktehygiene bidrar til å sikre trygt kjøtt. Måten å slakte storfe, småfe og svin på, har ikke endret seg mye gjennom de siste tiårene, men likevel er slaktehygienen betydelig forbedret.
Denne gode hygienestandarden er svært tydelig når man sammenligner med utenlandske slakterier. Animalia har vært en sentral bidragsyter i forbedring og dokumentasjon av slaktehygienen gjennom forskning, kurs og revisjoner.
Slakting og hygiene
Slaktehygienen og grunnforutsetningene i slakteriene har forbedret seg betydelig siden 1990-tallet. Det skyldes ikke én stor endring, men mange mindre tiltak, som har trukket i samme retning. Kjøttet er i utgangspunktet nærmest sterilt, men ved slakting blir kjøttet raskt forurenset fra tarmer, skinn, hender og utstyr som kommer i kontakt med kjøttet.
Alle norske slakterier har gode ordninger og r
Gå til medietSlakting og hygiene
Slaktehygienen og grunnforutsetningene i slakteriene har forbedret seg betydelig siden 1990-tallet. Det skyldes ikke én stor endring, men mange mindre tiltak, som har trukket i samme retning. Kjøttet er i utgangspunktet nærmest sterilt, men ved slakting blir kjøttet raskt forurenset fra tarmer, skinn, hender og utstyr som kommer i kontakt med kjøttet.
Alle norske slakterier har gode ordninger og r