AddToAny

Kommunen føler seg over kjørt

Kommunen føler seg over kjørt
Samtidig som 40 prosent av vannet i Stavanger lekker ut i ledningsnettet, har interkommunale IVAR søkt om konsesjon om å bruke Birkelandsvatnet i Bjerkreim kommune som nytt drikkevann for 13 kommuner på Nord-Jæren. - Hadde de tettet lekkasjene, hadde de ikke hatt bruk for det på lang tid, sier ordfører Torbjørn Ognedal.
- Vi syns det er drøyt at IVAR kan ta seg inn i nabokommunen for å ta vann, bare fordi det blir billigere for dem. Vi har ingenting igjen for det, bare ulemper, sier Torbjørn Ognedal.

Han kikker utover det idylliske Birkelandsvatnet, på folkemunne kalt Storavatnet. Vannet ligger et kvarters kjøretur utenfor kommunesenteret Vikeså, omgitt av gårdsbruk og hytter. Like ved sildrer det i en bekk. Ellers er det helt stille.

Her vil det interkommunale vann-, avløps- og renovasjonsselskapet IVAR, som eies av 13 kommuner på Nord-Jæren, hente fremtidens drikkevann fra. Regionen er i sterk vekst, og fram mot 2050 ventes det at befolkningen vil øke fra 320.000 til 500.000. Da trengs en større drikkevannskilde. Dessuten hold
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt