SKOG
09.12.2019
Fra hode til hale! Å bruke hele dyret virker som en selvfølge for noen, men som en fjern virkelighet for andre. Jeg opplever at stadig flere har en fraværende kunnskap om full utnyttelse av hele dyret.
Mange tradisjoner, oppskrifter og fremgangsmåter går i glemmeboken. En av våre viktigste jobber mener jeg, er å være kulturformidlere for kommende generasjoner. Eller synes vi det er greit at vi frarøver dem denne kunnskapen? Jeg er så heldig å ha vokst opp i et hjem der hele dyret ble tatt vare på, og alle de ulike stykningsdelene og innmaten ble brukt.
Før jul ble dette ekstra synlig da all julematen skulle forberedes. En av de viktigste duftene for meg før jul er duften av kokt tunge. Tungen ble først lagt i en saltblanding noen dager før den ble kokt s
Gå til medietFør jul ble dette ekstra synlig da all julematen skulle forberedes. En av de viktigste duftene for meg før jul er duften av kokt tunge. Tungen ble først lagt i en saltblanding noen dager før den ble kokt s