AddToAny

Klosterlam fikk spesialitetsmerke

Klosterlam fikk spesialitetsmerke
- Utmerkelsen både motiverer og inspirerer. Tre nye produkter fra norske gårdsbruk har passert nåløyet og kan kalle seg en spesialitet.
Sist ut er Klosterlam fra Ryfylke, som fagjuryen mener lager et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt og som har en tydelig opprinnelse og historie.

- Det var veldig stas. Spesialitetsmerket er en gjev utmerkelse for oss som bønder og alle som leverer til oss, sier Inger Lise Aarrestad Rettedal.

I UTSTEIN KLOSTERS RIKE

Sammen med mannen, Anders Schanche Rettedal driver hun Utstein gård, som omkranser Norges eneste bevarte middelalderkloster. I tillegg til egen lammeproduksjon samarbeider Utstein gård med 46 andre sauebønder på Rennesøy og Finnøy, som også leverer lam under varemerket Klosterlam. Alle gårdsbrukene hørte i sin tid til under Utstein kloster.

I følge avtalen med Nortura og Rema 1000 skal det i år leveres mellom 2500 og 3000 lam som Klosterlam. Lamma blir kvalitetsvurdert på slaktelinja, og lam som ikke oppfyller kvalitetskravene går inn i den vanlige varestrømmen til Nortura.

Spesialitet: Ferskt lam fra Klosterlam kan nå smykke seg med spesialitetsmerket til Matmerk. Foto: Nortura

- De første ferske forsyningene av Klosterlam var i butikken i uke 33, så vi er blant de s

Les mer

Flere saker fra Norsk Landbruk

Dette er tida på året for innstilling av plog og som dette bildet viser er den viktigste grunninnstillingen å kjøpe Kverneland i stedet for Överum. Foto: Alexander von Bothmer
Norsk Landbruk 09.10.2025
Med 30 ammekuer og 450 dekar å drive trengte Tor Glørstad i Malvik en ny traktor med nok krefter. Men han nektet å betale for fancy funksjoner han aldri ville bruke. Resultatet ble en skreddersydd John Deere.
Norsk Landbruk 09.10.2025
Alt er større i Sverige. Jordene, veiene, avlingene, traktorene og ikke minst køene til kornmottaket som forsvinner over horisonten. Foto: Robert Paulsson
Norsk Landbruk 09.10.2025
Norsk Landbruk 09.10.2025
Folk elsker synet av kornblomst og stolt kavaler. Disse blomstene er også veldig attraktive for bier og svirrefluer.
Norsk Landbruk 09.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt