AddToAny

Klima og energi

Klima og energi
Det satses stort på både klimavennlige løsninger i Norge. Gjør vi et raskt søk i Byggfaktas prosjektdatabase, på fremtidige, ikkeigangsatte prosjekter, finner vi at søkeordet «klima» gir treff på 101 prosjekter til en samlet verdi på 14 886,1 millioner kroner.
Når det gjelder søkeordet «energi», finner vi totalt 331 prosjekter til en samlet verdi på 58 062,3 millioner kroner.

MILLIARD-INVESTERINGER
Byggfakta publiserte nylig en ny rapport om planlagte nybygg, tilbygg og rehabiliteringsprosjekter. Den viser at det i denne kategorien er planlagt om lag 13 500 ikkeigangsatte prosjekter, til en svimlende sum av 3 403 909,4 millioner kroner (3 403 milliarder kroner). Rapporten tar for seg hva som er planlagt igangsatt i kommende år, fordelt på nybygg, tilbygg og rehabilitering, samt på hovedkategorier på de ulike prosjekttypene. Vi antar at klima- og energitiltak utgjør over 10 prosent av de totale kostnadene, noe som vil bety at det skal investeres ufattelige 340 milliarder kroner.

ROLLER OG STORE MULIGHETER
Med et såpass omfattende tallgrunnlag, har vi gjort noen søk på hvilke aktører som er tilsatt på disse fremtidige prosjekter, og som normalt arbeider med energi- og klimatiltak. Rådgivende ingeniør EL (RIE) er tilsatt på 1344 av prosjektene, til en samlet verdi av 224 950,9 millioner kroner. Rådgivende ingeniør VVS (RI VVS) er tilsatt på 1706 av prosjektene, til en samlet verdi av 224 554,1 millioner kroner, mens rådgivende ingeniør ventilasjon (RIV) er tilsatt på 965 av prosjektene, til en samlet verdi på 177 588,2 millioner kroner.
Slik vi ser tallgrunnlaget, er det grunnlag for enorme forretningsmuligheter i et stort marked. Både om man ser muligheten til å bearbeide de som allerede er tilsatt på prosjektene, eller om man ser muligheter i å arbeide med prosjekte
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

Deichman Bjørvika har blitt hedret med æresprisen Betongtavlen. Betongtavlen er en høythengende ærespris for miljømessig, estetisk og teknisk fremragende betongarbeid i norske byggverk.
Byggfakta 01.12.2020
Sigbjørn Knaldre (46) er ansatt som serviceleder for System og service, Bygg-automasjon og Espen Stenersen (57) er ansatt som prosjektleder VVS. Både Sigbjørn og Espen hadde tiltredelse 1. oktober.
Byggfakta 01.12.2020
Brother lanserer ny selvlaminerende tape for merking av ledninger og kabler. Brothers nye selvlaminerende tape er godt egnet for bruk i datasentre.
Byggfakta 01.12.2020
Hege Hatlemark er ansatt som ny daglig leder for Construction City Eiendom. Hun kommer fra Selvaag Eiendom hvor hun i dag er Innovasjons- og kommunikasjonsdirektør.
Byggfakta 01.12.2020
Bjørnar Valstad (53) er ansatt som ny daglig leder for WorldSkills Norway. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020.
Byggfakta 01.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt