AddToAny

Klima og energi

Klima og energi
Det satses stort på både klimavennlige løsninger i Norge. Gjør vi et raskt søk i Byggfaktas prosjektdatabase, på fremtidige, ikkeigangsatte prosjekter, finner vi at søkeordet «klima» gir treff på 101 prosjekter til en samlet verdi på 14 886,1 millioner kroner.
Når det gjelder søkeordet «energi», finner vi totalt 331 prosjekter til en samlet verdi på 58 062,3 millioner kroner.

MILLIARD-INVESTERINGER
Byggfakta publiserte nylig en ny rapport om planlagte nybygg, tilbygg og rehabiliteringsprosjekter. Den viser at det i denne kategorien er planlagt om lag 13 500 ikkeigangsatte prosjekter, til en svimlende sum av 3 403 909,4 millioner kroner (3 403 milliarder kroner). Rapporten tar for seg hva som er planlagt igangsatt i kommende år, fordelt på nybygg, tilbygg og rehabilitering, samt på hovedkategorier på de ulike prosjekttypene. Vi antar at klima- og energitiltak utgjør over 10 prosent av de totale kostnadene, noe som vil bety at det skal investeres ufattelige 340 milliarder kroner.

ROLLER OG STORE MULIGHETER
Med et såpass omfattende tallgrunnlag, har vi gjort noen søk på hvilke aktører som er tilsatt på disse fremtidige prosjekter, og som normalt arbeider med energi- og klimatiltak. Rådgivende ingeniør EL (RIE) er tilsatt på 1344 av prosjektene, til en samlet verdi av 224 950,9 millioner kroner. Rådgivende ingeniør VVS (RI VVS) er tilsatt på 1706 av prosjektene, til en samlet verdi av 224 554,1 millioner kroner, mens rådgivende ingeniør ventilasjon (RIV) er tilsatt på 965 av prosjektene, til en samlet verdi på 177 588,2 millioner kroner.
Slik vi ser tallgrunnlaget, er det grunnlag for enorme forretningsmuligheter i et stort marked. Både om man ser muligheten til å bearbeide de som allerede er tilsatt på prosjektene, eller om man ser muligheter i å arbeide med prosjekte
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

Totalt er det planlagt 11467 fremtidige nybyggprosjekter i Byggfakta sin database. Disse prosjektene har en samlet planlagt verdi på 3 640 milliarder kroner. Av disse er det cirka 1700 prosjekter, til en verdi av 470 milliarder, som har utvendig tak eller fasade som en vesentlig del av prosjektbeskrivelsen.
Byggfakta 09.06.2020
Veidekke har etter avsluttet samspillsfase skrevet kontrakt med Bærum kommune om oppføring av nybygg og rehabilitering av dagens bygningsmasse på Bekkestua ungdomsskole.
Byggfakta 09.06.2020
I denne spalten presenterer vi et knippe utvalgte prosjekter fra vår database. Byggfakta's prosjektdatabase gir deg oppdatert informasjon om planlagte bygg- og anleggsprosjekter, samt involverte aktører.
Byggfakta 09.06.2020
Terminalbygget til BIR Nett i Jekteviken i Bergen har landets trolig største utendørs grønne vegger. Til sammen dekker veggene mot sør, vest, nord og øst 340 kvadratmeter. Prosjektet sto ferdig i august 2015.
Byggfakta 09.06.2020
Det er tungvint å lete manuelt etter defekte solcellepaneler på tak, husfasader og i store solcelleparker. Droner kan gjøre jobben isteden.
Byggfakta 09.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt