AddToAny

Klar for å oppheve odelsloven

Advokat Jenny Smolan på Orkanger vil oppheve odelsloven fordi hun mener den fører til menneskelige tragedier.
Jordbruket står sterkt, industrihistorien er solid - men Orkanger har sannelig sin plass i rettshistorien også.

Her hadde sorenskriveren i Orkdal og Gauldal sete allerede fra 1590-tallet. I nyere tid har det som i dag er Orkland kommune vært åsted i det som i 1983 ble norgeshistoriens største drapssak: Da ble Arnfinn Nesset dømt for 22 drap ved et sykehjem i Orkdal.

Herredsretten med sete i Orkanger dømte i Norges første HIV-sak, der en mann ble dømt til fengsel for å ha smittet en tidligere samboer og for å ha utsatt en annen samboer for smitte.

Og, ikke å forglemme: Det var Orkdal herredsrett som behandlet den internasjonalt kjente saken der den kreftsyke røykeren Robert Lund krevde erstatning fra Tiedemanns Tobaksfabrik.

Nå er Orkanger nest største by i det tidligere Sør-Trøndelag. Industrihistorien lever videre blant annet i et av Norges største industrikonsern Orkla, som regner historien sin tilbake til gruvedriften på Løkken Verk i 1654.

Det er her Advokatfirmaet Jon Reidar Aae holder til, med Jenny Smolan som en av de tre advokatene i firmaets eget hus midt i sentrum. Firmaet driver med ulike privatrettslige advokattjenester og eiendomsmegling.

Ville fjerne grunnlovsvernet

For fem år siden foreslo partiene Høyre, Venstre og Frp å gjøre endringer i Grunnlov

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Representantskapet med oppfordring til ny regjering: Må forstå at enkeltmennesker påføres skade som følge av at de ikke får fri rettshjelp.
Advokatbladet 20.09.2021
Søknadsfrist: 15. oktober Vi ser etter deg som er dedikert og lidenskapelig interessert i faget, og som vil bidra i teamet med kompetanse innen transaksjoner.
Advokatbladet 20.09.2021
En seksbarnsmor som fikk innvilget uføretrygd etter å ha anket avslaget, må selv betale sine advokatkostnader. Advokatforeningen har erklært partshjelp i anken for Høyesterett.
Advokatbladet 20.09.2021
- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt