AddToAny

Kjører mil etter mil for brukerne

Kjører mil etter mil for brukerne
Å jobbe i hjemmetjenesten i distriktene er annerledes enn å jobbe i sentrale strøk. - Det blir mye kjøring i all slags vær, og vi rekker over langt færre brukere på én vakt, sier hjelpepleier Athina Storås, som jobber i hjemmetjenesten på Kvaløya i Tromsø kommune.
Hjelpepleier Athina Storås er 31 år og er fra lille Håkøy utenfor Tromsø. Hun bor på Kvaløsletta på Kvaløya, hvor hun også jobber. I flere år arbeidet hun i hjemmetjenesten i Tromsø sentrum. Det var større tempo, og på hver vakt måtte en rekke over 20 brukere. Athina ønsket å prøve noe nytt og tok ett års permisjon for å arbeide som vikar på Kvaløya. Overgangen til å jobbe i distriktet var stor.

- Jeg hadde hørt at det var godt arbeidsmiljø her og at folk trives på jobb på Kvaløya. Det er få som slutter. Da det åpnet seg en stilling så søkte jeg og fikk den. Nå har jeg arbeidet her i ett år og stortrives.- Hvorfor er det så bra å jobbe i distriktet?

- Det er utfordrende. Vi får mye ansvar og må gjøre mange ulike oppgaver. Også sykepleierne må trå til med vasking, for eksempel. Jobben er variert og vi får brynt oss på mange ting. Dessuten er arbeidsmiljøet godt. Og brukerne er takknemlige og positive på en annen måte enn de var i sentrum. Der tok de fleste det for gitt at vi skulle komme til dem. Her i distriktet er de så glade for at vi har kommet helt ut til dem der de bor. De setter pris på det og viser det, sier Athina, og medgir at det er ekstra motiverende å møte brukere som er oppriktig glade for at de kommer. Athina forteller at hun mestrer jobben. Hun er konsentrert når hun er på jobb, og er hun usikker, så ber hun om hjelp.Utfordrende om vinteren I løpet av en vakt kjører hun opp mot ti mil for å hjelpe seks brukere. Hun veksler mellom dagvakter og kveldsvakter.

Dagvaktene er fra 08.00 til 15.00 og kveldsvaktene varer fra 15.00 til 22.0
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Helsefagarbeidere i Delta har laget et nytt temahefte som først og fremst er beregnet på helsefagelever ved videregående skoler som lurer på hva det vil si å jobbe med miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
OG BETYDNINGEN FOR HELSEFAGARBEIDERNES RETTIGHETER SOM ARBEIDSTAKERE
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Helsefagarbeidere i Delta og Vernepleierforbundet har inngått samarbeidsavtale med Medlearn for å lage en fagskoleutdanning rettet mot helsefagarbeidere i miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Ny utdanning skal gi økt kompetanse i systematisk observasjon, kartlegging og vurdering av pasienter med somatisk sykdom og skade. Den er egnet for helsefagarbeidere som jobber ved sykehjem, i hjemmetjenesten og ved sykehus.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
«Én ting jeg tror alle kan være enige om: Helsefagarbeidere og hjelpepleiere gjør en utrolig innsats for alle oss andre, og fortjener all den hyllesten de kan få.
Helsefagarbeideren 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt