Baker og Konditor
09.06.2023
- For oss er det viktig å vite hvor brødet vårt kommer fra, og hvor kornet vokser, sa Trude Bergundhaugen fra Baker Kristiansen på fagdagen i København. Hun fortalte om det unike samarbeidet med Ousdal gård, som driver økologisk og dyrker spelt.
Bærekraftig korndyrking og det gode håndverksbrødet. Dette var viktige temaer under årets fagkonferanse, som ble holdt på Scandic Spectrum i København. 150 bakere og konditorer fra hele Norge fulgte engasjert med på foredragene, og tok med seg ny kunnskap og inspirasjon hjem.
Bonden og bakeren
- Jeg er lidenskapelig opptatt av at bonden og bakeren skal ha en tett relasjon. Ingen får kjøpe mel fra oss hvis de ikke har vært på besøk på gården og sett hvordan kornet dyrkes, sa Heidi Hemstad. Hun driver Ousdal gård på Nes - den frodige halvøya midt i Mjøsa. Gården dyrker i hovedsak spelt, og produserer mel på sin egen steinmølle.
- Vi ville ha et lokalt mel å bake på, og vi startet samarbeidet med Ousdal gård i 2006. Resultatet ble et
Gå til medietBonden og bakeren
- Jeg er lidenskapelig opptatt av at bonden og bakeren skal ha en tett relasjon. Ingen får kjøpe mel fra oss hvis de ikke har vært på besøk på gården og sett hvordan kornet dyrkes, sa Heidi Hemstad. Hun driver Ousdal gård på Nes - den frodige halvøya midt i Mjøsa. Gården dyrker i hovedsak spelt, og produserer mel på sin egen steinmølle.
- Vi ville ha et lokalt mel å bake på, og vi startet samarbeidet med Ousdal gård i 2006. Resultatet ble et