AddToAny

Kjærlighet fra jord til bord

- For oss er det viktig å vite hvor brødet vårt kommer fra, og hvor kornet vokser, sa Trude Bergundhaugen fra Baker Kristiansen på fagdagen i København. Hun fortalte om det unike samarbeidet med Ousdal gård, som driver økologisk og dyrker spelt.
Bærekraftig korndyrking og det gode håndverksbrødet. Dette var viktige temaer under årets fagkonferanse, som ble holdt på Scandic Spectrum i København. 150 bakere og konditorer fra hele Norge fulgte engasjert med på foredragene, og tok med seg ny kunnskap og inspirasjon hjem.
Bonden og bakeren
- Jeg er lidenskapelig opptatt av at bonden og bakeren skal ha en tett relasjon. Ingen får kjøpe mel fra oss hvis de ikke har vært på besøk på gården og sett hvordan kornet dyrkes, sa Heidi Hemstad. Hun driver Ousdal gård på Nes - den frodige halvøya midt i Mjøsa. Gården dyrker i hovedsak spelt, og produserer mel på sin egen steinmølle.
- Vi ville ha et lokalt mel å bake på, og vi startet samarbeidet med Ousdal gård i 2006. Resultatet ble et
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt