AddToAny

Kjære politimester Øystese: Tvang skaper djevelunger, ikke englebarn

Tvang har fått fram det verste i meg. Det er det tvang gjør med barn. Den dag i dag kan jeg ikke se en politiuniform uten å bli kvalm. Det eneste de oppnådde, var å gjøre meg sint.
For tredve år siden var jeg en sånn ungdom. Jeg vil gjerne fortelle min historie fordi jeg tror den er typisk for mange og noe man kan lære av.

Den starter med en omsorgsovertakelse fra barnevernets side; den startet ikke i hjemmet.

Vi ble etter hvert fem barn. Pappa jobbet fulltid skift på fabrikk. Farfar bodde sammen med oss, og var hjemme hele dagen og passet oss barna når pappa og mamma ikke var hjemme.

Mamma var husmor, men «stakk av» i perioder, fordi det var hennes måte å takle sine psykiske problemer på - inkludert veldig sterke angstanfall som følge av skader hun ble påført fordi hun var uekte barn født i 1950, og ble satt bort på grunn av samfunnets moralisme.

Vi hadde dårlig råd, arveklærne passet ikke alltid helt perfekt, håret ble klippet litt skjevt hjemme og ikke av frisør. Men vi hadde mat på bordet, om enn ikke varm middag hver dag.

Vi hadde dårlig råd, arveklærne passet ikke alltid helt perfekt, håret ble klippet litt skjevt hjemme og ikke av frisør. Men vi hadde mat på bordet, om enn ikke varm middag hver dag.

Til høytider ble vi pyntet med bunader og pent tøy, vi var på ferieturer utenlands, vi fikk ny sekk og pennal til skolestart. Vi var trygge og syntes vi hadde et bra liv.

Når mamma var hjemme fungerte hjemmet helt fint. Da pappa i en aleneperiode henvendte seg til sosialkontoret for å få hjelp til å håndtere fem små, full skiftjobb og en aldrende far, ble han henvist til barnevernet. De bestemte at vi skulle få støtte av en kommunal hjemmehjelp til å få orden i huset - uten mamma ble det en del rot. Det viste seg å ikke være sant - damen som kom var ansatt i barnevernet.

I stedet for å hjelpe til med å ordne huset og lage forseggjort middag, rapporterte hun at vi ikke fikk mat. Det var ikke riktig.

I stedet for å hjelpe til med å ordne huset og lage forseggjort middag, rapporterte hun at

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Da Politidirektoratet skulle legge fram resultatene av en lokal arbeidsmiljøundersøkelse i Sør-Vest politidistrikt 15. september, ble tillitsvalgte og lokalt verneombud uten forvarsel bedt om å forlate møtet.
Politiforum 28.09.2023
I over to år har man kunnet følge politistudenten Lokes vei til å bli politihund i sosiale medier. I sommer bestod han eksamen, og nå blir han patruljehund i Oslo politidistrikt.
Politiforum 28.09.2023
Om vi som politi ikke tenker nøye gjennom hvordan vi griper inn i markedet, så bidrar vi altså til "survival of the fittest" og oppblomstring av en taushetskultur som er nødvendig for at gjengene skal kunne overleve.
Politiforum 27.09.2023
Under ankesaken mot Johny Vassbakk ble det onsdag lagt fram nye DNA-undersøkelser som er gjennomført etter at saken var oppe i tingretten.
Politiforum 27.09.2023
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) besøkte onsdag Sveriges justisminister der de snakket om gjengvolden som ryster landet.
Politiforum 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt