AddToAny

Kjære politimester Øystese: Tvang skaper djevelunger, ikke englebarn

Tvang har fått fram det verste i meg. Det er det tvang gjør med barn. Den dag i dag kan jeg ikke se en politiuniform uten å bli kvalm. Det eneste de oppnådde, var å gjøre meg sint.
For tredve år siden var jeg en sånn ungdom. Jeg vil gjerne fortelle min historie fordi jeg tror den er typisk for mange og noe man kan lære av.

Den starter med en omsorgsovertakelse fra barnevernets side; den startet ikke i hjemmet.

Vi ble etter hvert fem barn. Pappa jobbet fulltid skift på fabrikk. Farfar bodde sammen med oss, og var hjemme hele dagen og passet oss barna når pappa og mamma ikke var hjemme.

Mamma var husmor, men «stakk av» i perioder, fordi det var hennes måte å takle sine psykiske problemer på - inkludert veldig sterke angstanfall som følge av skader hun ble påført fordi hun var uekte barn født i 1950, og ble satt bort på grunn av samfunnets moralisme.

Vi hadde dårlig råd, arveklærne passet ikke alltid helt perfekt, håret ble klippet litt skjevt hjemme og ikke av frisør. Men vi hadde mat på bordet, om enn ikke varm middag hver dag.

Vi hadde dårlig råd, arveklærne passet ikke alltid helt perfekt, håret ble klippet litt skjevt hjemme og ikke av frisør. Men vi hadde mat på bordet, om enn ikke varm middag hver dag.

Til høytider ble vi pyntet med bunader og pent tøy, vi var på ferieturer utenlands, vi fikk ny sekk og pennal til skolestart. Vi var trygge og syntes vi hadde et bra liv.

Når mamma var hjemme fungerte hjemmet helt fint. Da pappa i en aleneperiode henvendte seg til sosialkontoret for å få hjelp til å håndtere fem små, full skiftjobb og en aldrende far, ble han henvist til barnevernet. De bestemte at vi skulle få støtte av en kommunal hjemmehjelp til å få orden i huset - uten mamma ble det en del rot. Det viste seg å ikke være sant - damen som kom var ansatt i barnevernet.

I stedet for å hjelpe til med å ordne huset og lage forseggjort middag, rapporterte hun at vi ikke fikk mat. Det var ikke riktig.

I stedet for å hjelpe til med å ordne huset og lage forseggjort middag, rapporterte hun at

Les mer

Flere saker fra Politiforum

En ny metode tatt i bruk av Kripos gjør det nå vanskeligere å dele overgrepsmateriale både på det åpne og det mørke nettet.
Politiforum 25.09.2023
Regjeringen foreslår å styrke Politiets sikkerhetstjeneste med 72 millioner kroner som en del av oppfølgingen av 25. juni-utvalgets rapport.
Politiforum 25.09.2023
I et brev tilsendt justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), ber flere arbeidstakerorganisasjoner om en langtidsplan for politiet.
Politiforum 25.09.2023
Politiets Fellesforbund (PF) vedtok før sommeren et ønske om videre utredning av kroppskamera i norsk politi. Kameraene kan løse mye frustrasjon hos medlemmene, håper nestlederen.
Politiforum 25.09.2023
Politiet måtte søndag kveld fyre av varselskudd mot en beruset mann i 70-årene i Karasjok. Mannen oppførte seg truende mot både brannmannskaper og politiet.
Politiforum 25.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt