SKOG
01.10.2018
Kjøttkaker, karbonader, viltkaker, elgkarbonader, hjortekarbonader - kjært barn har mange navn. Overfor ungene er det kanskje like greit å kalle det burger. Den har de fleste et positivt forhold til, selv om disse viltkakene er omtrent så langt fra burgersjappa som det går an å komme!
Min oppskrift er laget for å ta vare på de gode smakene som finnes bare hos dyr som har beitet på næringsrike og smakfulle ville vekster. Nettopp derfor sper jeg lite, og begrenser krydringen til en liten smaksforsterker som ikke ødelegger råstoffets karakter.
I forbindelse med partering og ivaretakelse av hjort og elg, blir det alltid en del kjøtt som males eller kvernes. Dette er utgangspunkt for gode måltider. Jeg vil slå et slag for viltkaker som lages av enten malt elgkjøtt eller hjortekjøtt blandet med malt lammekjøtt. Sesongen for både vilt og lam faller sammen, og da er det fantastisk å kunne kombinere to type
Gå til medietI forbindelse med partering og ivaretakelse av hjort og elg, blir det alltid en del kjøtt som males eller kvernes. Dette er utgangspunkt for gode måltider. Jeg vil slå et slag for viltkaker som lages av enten malt elgkjøtt eller hjortekjøtt blandet med malt lammekjøtt. Sesongen for både vilt og lam faller sammen, og da er det fantastisk å kunne kombinere to type