AddToAny

Kinderegglykten

Kinderegglykten
En gatelykt som gjør mer enn å lyse: Denne høsten tester Lyse og Stavanger kommune ut de første lyktestolpene med innebygd elbillading.
- Til nå har lyktestolper stått på når det er mørkt og gått av når det er lyst. Det som siler nå er at man bytter ut store deler av gatebelysningen med LED, sier senior forretningsutvikler i Lyse, Trond Thorbjørnsen.
- LED i seg selv er kjempebra. Det bruker mindre strøm og er positivt på miljøsiden. Men samtidig som vi går over til LED, har leverandørene introdusert et nytt system som gjør at gatelysene får toveiskommunikasjon og at de styres via mobile løsninger. Det betyr at gatebelysningen på sikt får strøm 24 timer i døgnet. Og da dukker det opp en kjempestor mulighet knyttet til gatelysstruktur.
Forretningsutvikleren i det Rogalandsbaserte energi- og telekonsemet har grepet tak i denne muligheten. Sammen med kollegaene på FoU og innovasjonsavdelingen i Lyse, har han utviklet et nytt stolpekonsept, en såkalt «smart ly
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Stedet er Saupstad i Trondheim. Prosjektet er ny videregående skole inkludert flerbrukshall, noe som har løftet totalkostnaden til over en milliard kroner.
Arkitektur N 06.12.2018
BI Trondheim Tekst: Elisabeth Våpenstad-Rånes
Arkitektur N 06.12.2018
Det er i bunn og grunn to prinsipper å drive en arkitektskole etter, og jeg klarer aldri å bli enig med meg selv om hvilket jeg mener er best:
Arkitektur N 06.12.2018
Vega Scene i Hauskvartalet er bygget av Urbanium eiendom.
Arkitektur N 06.12.2018
God arkitektur til tross, det er selve programmeringen av Tøyen torg som er det viktigste suksesskriteriet.
Arkitektur N 06.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt