AddToAny

Kan Sandsli være Norges eneste sykehjem med hundre prosent heltid blant pleiere i turnus?

Det går fint an å lage turnus på hele stillinger og samtidig slippe å jobbe mer enn hver tredje helg. Bare spør dem på Sandsli bo- og aktivitetssenter.
Alle er enige om at det er usunt for helsesektoren med all deltiden. Pasientbehandlingen blir dårligere, det samme gjør arbeidsforholdene, og i det siste året har det store antallet pleiere per pasient vært pekt ut som smitterisiko. Likevel fortsetter kommuner å lyse ut småjobbene.
I fjor vinter skrev Helsefagarbeideren om det nye Sandsli bo- og aktivitetssenter i Bergen som bare lyste ut heltidsstillinger, over hundre, og blant dem seks avdelingslederjobber for helsefagarbeidere. I september åpnet de dørene for beboere. Kanskje er de Norges eneste sykehjem der alle jobber heltid på dag og kveld.
Sykehjemmet i Bergen avkrefter turnusmyten som sier at det er umulig å skape heltidskultur, med mindre alle jobber annenhver helg. Den som hevder at pleiere må velge, enten å fortsette som før med å sitte fast i deltidsfella, eller miste flere helger. Istedenfor har de innført langvakter for alle i helgene, og da trengs bare hver fjerde å tilbringes på jobb.

Ekstra ressurser på huset
Langvakter er et virkemiddel som sykehjemmet har tatt i bruk for å unngå at arbeidsmiljøet preges av mye deltid, midlertidig ansatte og vikarer. Et annet er noe de kaller ressursvakter. Alle som
Sandsli bo- og aktivitetssenter er et langtidssykehjem som åpnet dørene for beboere i oktober i fjor. De har 120 sykehjemsbeboere, fordelt på tre somatiske avdelinger og tre for demens. I tillegg driftes 30 omsorg pluss leiligheter under sykehjemmet. Her er turnus og bemanning også organisert på samme måte.

SLIK KAN SANDSLI DRIVE MED BARE HELTIDSSTILLINGER I TURNUS
Nesten alle faste på dag og kveld jobber i hundre prosent stillinger, med unntak av noen studenter i helgene. Deltid benyttes bare der de ansatte trenger det av helsemessige årsaker. I en ordinær turnus er det umulig å få turnusen til å gå opp med bare bruk av heltid, men gjennom å kombinere ulike ordninger lar det seg gjøre.
Ressursvakter
Alle helsefagarbeidere ved Sandsli bo- og aktivitetssenter har ressursvakter i turnusen, hvor de jobber der det er behov. For tiden gjelder det hver tiende vakt. Slik får de utnyttet den ekstra kapasiteten til å redusere vik
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Irene Vemmelvik er miljøarbeider ved den boligen i Kristiansand som var først ute med å ta Jodacare i bruk.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
1. Hvordan skal ferie jeg har til gode tas ut?
Helsefagarbeideren 20.09.2022
I Hatlasvingen bofellesskap har de samarbeidet tett med leverandøren Abilia for å videreutvikle Rolltalk og Memoplanner.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
Uansett om du er tilkallingsvikar, hel- eller deltidsansatt, gjelder den samme hovedregelen for avtalte vakter. Den er bindende for begge parter.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
En sommer er over og travelheten innhenter oss igjen. Selv har jeg vært pårørende i sommer, med noe blandede opplevelser.
Helsefagarbeideren 20.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt