AddToAny

Kamzy Gunaratnam (Ap): - Regjeringen må lande CRPD i menneskerettsloven

- CRPD må inn i menneskerettsloven. Jeg oppfordrer regjeringen til å lande riktig, sier stortingspolitiker Kamzy Gunaratnam fra Arbeiderpartiet. Med helhjertet støtte fra NHF og NFU.
Tweet

Regjeringen skal inkorporere CRPD - FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne - i norsk lov. Det står i Hurdalsplattformen. Men hvilken lov, er ikke avklart. Arbeiderpartiet har i sitt partiprogram nedfelt at konvensjonen skal inn i menneskerettsloven, mens Senterpartiet i sitt program har norsk lov.

Må levere

- Vi har gått til valg der vi har vært tydelige på at CRPD skal inn i menneskerettsloven. Dette tilhører Kultur- og likestillingsdepartementet nå. Men regjeringen diskuterer dette og skal diskutere det i tiden som kommer. I det øyeblikket det bestemmes at CRPD skal inn i menneskerettsloven, er det Justisdepartementets ansvar. Dermed er det naturlig for meg som justispolitiker på vegne av Ap å si at dette må vi levere på. Jeg håper og tror at regjeringen sier ja til menneskerettsloven og setter i gang prosesser om dette snart. Jeg oppfordrer regjeringen til å lande riktig, sier Gunaratnam.

Hun har full støtte fra Norges Handikapforbund (NHF) og Norsk forbund for

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Regjeringen har besluttet at CRPD skal inn i norsk lov. Nå skal en gruppe jurister gjøre en særskilt vurdering av det å inkorporere i menneskerettsloven.
Handikapnytt 05.10.2022
(NTB:) Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil bruke 690 millioner kroner på å styrke fastlegeordningen i forslag til statsbudsjettet for 2023 som legges fram torsdag.
Handikapnytt 05.10.2022
De får ikke informasjon, de slipper ikke inn og de møter negative holdninger. Funksjonshemmede får ikke brukt ytringsfriheten sin på linje med andre.
Handikapnytt 03.10.2022
Generalsekretær Britt Inger Skaanes i Parkinsonforbundet mener det er et viktig signal til samfunnet at Diskrimineringsnemnda felte et utested som nektet en gjest med diagnosen servering. Hun håper bransjen lærer.
Handikapnytt 29.09.2022
Men i Mari Storsteins filmprosjekt skal en rullestolbruker ha hovedrollen. Nå får hun søkere fra hele landet. Og ennå er det mulighet for den som har lyst.
Handikapnytt 28.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt