AddToAny

- Jeg prøver å late som at normalen er tilbake

- Jeg prøver late som om normalen er tilbake
Under koronakrisen har arbeidsrettsadvokat Rajvinder Singh Bains børstet støv av gammel kunnskap.
På nyåret var nesten 300 advokater samlet på det årlige arbeidsrettskurset i Sandefjord. På scenen stod kjente fjes som blant annet Wiersholms ekspert Jan Fougner, men også yngre talentfulle advokater som Rajvinder Singh Bains fra BAHR. Sammen med Selmers Hans Jørgen Bender snakket han om konkurranseklausuler.

Under koronakrisen har Bains fått bryne seg på nye arbeidsrettslige problemstillinger - og samtidig fått børstet litt støv av gammel kunnskap.

- Det er jo en sektor som har en jevnere tilstedeværelse i næringslivet enn mange andre fag. Når det går opp er vi med opp, og når det går ned er vi med ned og. Den er gjennomgripende i det meste som skjer. Arbeidsretten har ikke forsvunnet under koronakrisen, men heller aktualisert seg på andre måter, forteller han.

- Hvorfor valgte du den retningen du jobber med?

- Da jeg var på sisteavdeling på jussen ble jeg vitenskapelig assistent for professor Stein Evju i privatrett. Han er jo en arbeidsrettsmann, så han inspirerte meg. Der skrev jeg en stor masteroppgave om lønnsbegrepet i EU-retten. Etter det ble veien til litt av seg selv. Da jeg var ferdig var det mest EU-rett jeg kunne, men så kom arbeidsretten også etter hvert.

- Hvordan har du (og BAHR) blitt påvirket av korona-krisen?

- For eget vedkommende har det vært en annen sammensetning av oppdrag enn den brede arbeidsrettspraksisen vi ellers har, og jeg har jobbet ganske bredt innenfor all mulig a

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ingelin M. Gundersen er skeptisk til forslaget om å innføre egenandeler for dem som trenger fri rettshjelp i barnevernssaker.
Advokatbladet 04.08.2020
Reglene for fotlenke-soning ble endret fra 1. juli, og innebærer blant annet at man kan sone med fotlenke i inntil seks måneder. Fra høsten kan kriminalomsorgen også ta i bruk GPS-systemer og ansiktgjenkjenning for å kontrollere den domfelte.
Advokatbladet 04.08.2020
Hamars største advokatfirma Mageli har ansatt flere nye advokater under korona-krisen.
Advokatbladet 03.08.2020
Rett før sommerferien kom den første dommen fra Høyesterett om anvendelse av straffeparagrafen i plan- og bygningsloven.
Advokatbladet 03.08.2020
Wiersholm-advokat Stephan Jervell var en av seks studenter som startet studentaksjonen Humak i 1989. 31 år etter lever den humanitære organisasjonen i beste velgående.
Advokatbladet 02.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt