AddToAny

- Jeg prøver å late som at normalen er tilbake

- Jeg prøver late som om normalen er tilbake
Under koronakrisen har arbeidsrettsadvokat Rajvinder Singh Bains børstet støv av gammel kunnskap.
På nyåret var nesten 300 advokater samlet på det årlige arbeidsrettskurset i Sandefjord. På scenen stod kjente fjes som blant annet Wiersholms ekspert Jan Fougner, men også yngre talentfulle advokater som Rajvinder Singh Bains fra BAHR. Sammen med Selmers Hans Jørgen Bender snakket han om konkurranseklausuler.

Under koronakrisen har Bains fått bryne seg på nye arbeidsrettslige problemstillinger - og samtidig fått børstet litt støv av gammel kunnskap.

- Det er jo en sektor som har en jevnere tilstedeværelse i næringslivet enn mange andre fag. Når det går opp er vi med opp, og når det går ned er vi med ned og. Den er gjennomgripende i det meste som skjer. Arbeidsretten har ikke forsvunnet under koronakrisen, men heller aktualisert seg på andre måter, forteller han.

- Hvorfor valgte du den retningen du jobber med?

- Da jeg var på sisteavdeling på jussen ble jeg vitenskapelig assistent for professor Stein Evju i privatrett. Han er jo en arbeidsrettsmann, så han inspirerte meg. Der skrev jeg en stor masteroppgave om lønnsbegrepet i EU-retten. Etter det ble veien til litt av seg selv. Da jeg var ferdig var det mest EU-rett jeg kunne, men så kom arbeidsretten også etter hvert.

- Hvordan har du (og BAHR) blitt påvirket av korona-krisen?

- For eget vedkommende har det vært en annen sammensetning av oppdrag enn den brede arbeidsrettspraksisen vi ellers har, og jeg har jobbet ganske bredt innenfor all mulig a

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Retten har etter en samlet vurdering konkludert med at det var Bertheussen som lagde forsendelsene, sa dommer Yngvild Thue.
Advokatbladet 15.01.2021
«Null Bull§hit» skal sette mangfold på agendaen, og ha bransjeprofiler på gjestelisten. Er kvinner mindre lønnsomme, er ett av spørsmålene som skal drøftes.
Advokatbladet 15.01.2021
Etter sju og et halvt år i samme firma vil Torstein Bae gjøre noe nytt.
Advokatbladet 14.01.2021
- Selv om aktsomhetsnormen er streng, har advokater et visst spillerom for adferd som kan kritiseres før det kan bli tale om ansvar, skriver Wiersholm-advokatene Christian Hauge og Hans Augun Parmann i dette innlegget.
Advokatbladet 14.01.2021
- Vi frykter at dersom «dumpingen» av satsene fortsetter, vil vi få et A-lag og B-lag, spår Anita R. Lykken. Onsdag møtte foreningen Justis- og beredskapsdepartementet.
Advokatbladet 13.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt