AddToAny

Jeg har sett to sider av eldreomsorgen

Jeg har tidligere ikke kjent meg igjen i eldreomsorgsdebatten. Jeg har ikke sett at eldre ikke har fått god nok omsorg og heller ikke forstått hvorfor folk har klaget. Nå forstår jeg.
Sykehjem og omsorgsboliger er for mange eldre deres siste hjem. Det må ingen glemme - verken politikere, de som jobber i eldreomsorgen eller pårørende. Sykehjem og omsorgsboliger skal være steder der eldre mennesker blir godt ivaretatt.

Da farmor bodde på Tretten sykehjem fikk hun en helt eksepsjonell omsorg. Jeg opplevde pleiere og ledere som brydde seg om de eldre og som gjorde det de kunne for at sykehjemmet skulle være et fint sted å være. De drakk kaffe med dem, aktiviserte dem og arrangerte festlige tilstelninger. Jeg opplevde Tretten sykehjem som eldreomsorgens svar på himmelen.

Så kom helvete.

Uholdbar situasjon

Da mormor trengte litt ekstra tilsyn og pleie, fikk hun plass i et bofellesskap med omsorgsboliger på Lillehammer. Jeg var fornøyd fordi jeg kjenner en som hadde vært med å etablere det, og som hadde jobbet beinhardt hver eneste dag for at det skulle bli et bra b

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Vi sykepleiere har ikke måttet brette opp ermene bare på bakgrunn av en pandemi. Vi har måttet brette opp ermene på bakgrunn av et underfinansiert helsevesen med for få sykepleiere, som har fått en pandemi på toppen.
Sykepleien 13.07.2020
Siden slutten av mars har Arbeidstilsynet opprettet over 30 markedstilsynssaker mot importører av personlig verneutstyr. De advarer mot ulovlig utstyr.
Sykepleien 13.07.2020
Bokfakta Boktittel: Ivaretakelse av hjelpere. Er vi ikke betalt for å tåle dette?
Sykepleien 13.07.2020
Bokfakta Boktittel: Varsling. Med utgangspunkt i helsetjenesten Forfatter: Målfrid J.
Sykepleien 13.07.2020
Sju av ti nordmenn sier at de har fått en økt respekt for det norske helsevesenet på grunn av koronasituasjonen, viser en fersk undersøkelse.
Sykepleien 13.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt