AddToAny

Jeg har sett to sider av eldreomsorgen

Jeg har tidligere ikke kjent meg igjen i eldreomsorgsdebatten. Jeg har ikke sett at eldre ikke har fått god nok omsorg og heller ikke forstått hvorfor folk har klaget. Nå forstår jeg.
Sykehjem og omsorgsboliger er for mange eldre deres siste hjem. Det må ingen glemme - verken politikere, de som jobber i eldreomsorgen eller pårørende. Sykehjem og omsorgsboliger skal være steder der eldre mennesker blir godt ivaretatt.

Da farmor bodde på Tretten sykehjem fikk hun en helt eksepsjonell omsorg. Jeg opplevde pleiere og ledere som brydde seg om de eldre og som gjorde det de kunne for at sykehjemmet skulle være et fint sted å være. De drakk kaffe med dem, aktiviserte dem og arrangerte festlige tilstelninger. Jeg opplevde Tretten sykehjem som eldreomsorgens svar på himmelen.

Så kom helvete.

Uholdbar situasjon

Da mormor trengte litt ekstra tilsyn og pleie, fikk hun plass i et bofellesskap med omsorgsboliger på Lillehammer. Jeg var fornøyd fordi jeg kjenner en som hadde vært med å etablere det, og som hadde jobbet beinhardt hver eneste dag for at det skulle bli et bra b

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Lederen av helse- og omsorgskomiteen, Geir Jørgen Bekkevold (KrF), takket ja til Sykepleiens oppfordring om å følge en sykepleier på jobb. En tirsdag i august fulgte han opp avtalen på Borgestadklinikken.
Sykepleien 21.08.2019
Uenigheten fortsetter. Er rollefordelingen mellom sykepleiere og leger klar nok? Legene syns fortsatt ikke det, selv om helseministeren har svart.
Sykepleien 21.08.2019
Sykepleier- og ergoterapistudenter samarbeidet tett da de hadde praksis på sykehuset i Gjøvik. De lærte om hverandres yrker, men fikk også økt innsikt i sitt eget.
Sykepleien 21.08.2019
En eldre kvinne er død og over 100 personer er syke etter å ha blitt smittet av listeriabakterier i Spania.
Sykepleien 21.08.2019
Malariamyggen er blitt er en del av norsk fauna, og nå er den for første gang påvist i Trøndelag. Tidligere er myggarten registrert både i Finnmark og Østfold.
Sykepleien 21.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt