AddToAny

- Jeg håper det er en trend

Bare 18 prosent av advokatene med møterett for Høyesterett er kvinner, men i fjor var det for første gang flest kvinnelige advokater som fikk møterett. Deloitte-partner Anette Fjeld håper andelen er stigende.
En oversikt over antallet som har fått tillatelse til å være advokat i Høyesterett i perioden 2010 til 2019 viser at fjoråret var historisk: Da fikk tretten kvinner og tolv menn tillatelse.

Totalt har 42 kvinner og 192 menn fått tillatelse det siste tiåret. Dette gir en prosentandel kvinner på nærmere 18 prosent. Enkelte av årene er prosentandelen kvinner mye lavere.

Anette Fjeld (44) er leder for avdeling for skatte- og avgiftsprosedyre i Deloitte, og er en av kvinnene som fikk møterett i fjor. Hun gleder seg over at stadig flere kvinnelige advokater får møterett.

- Det er veldig hyggelig at kvinner er på fremmarsj også i denne delen av bransjen, sier Fjeld.

Hun har en fortid som prosedyreadvokat i Gjensidige, og har også sittet på den andre siden av bordet som dommerfullmektig i Oslo tingrett og konstituert lagdommer i Borgarting.

Mindre bombastisk

- Gitt at fordelingen av uteksaminerte jurister har vært omtrent fifty-fifty menn og kvinner i alle fall siden jeg ble uteksaminert i 2003, viser tallene at det helt frem til 2019 var overraskende få kvinner som fikk møterett

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Et rettshjelpfirma med to ansatte - én rettshjelper og en tidligere advokat - har fått utbetalt over tre millioner kroner i offentlige rettshjelpsmidler i løpet av en fjorten måneders periode.
Advokatbladet 27.02.2020
Peter Frølich vil ha svar på hvorfor Advokatfirmaet Rogstad har hatt så høye tolkeutgifter i forbindelse med Lime-saken, og foreslår strengere krav til vandel, og at Domstoladministrasjonen oppretter en ny enhet for kontroll av salæroppgaver.
Advokatbladet 26.02.2020
Mannen slapp med samfunnsstraff i alvorlig narkotiltale, men er nå idømt to års fengsel for å ha underslått klientmidler.
Advokatbladet 26.02.2020
- Behov for et utvalg som er spesialisert på barnevernrett.
Advokatbladet 25.02.2020
Totalt ble 90 advokater ilagt en disiplinærreaksjon i fjor.
Advokatbladet 25.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt