AddToAny

- Jeg er overbevist om at industriell produksjon er levedyktig i Norge

- Jeg er overbevist om at industriell produksjon er levedyktig i Norge
- Jeg er overbevist om at industriell produksjon er levedyktig i Norge. Det er Randi Tofting, fabrikksjef i Hallingplast, som uttrykker tro på norsk industri.
Hun har erfaring fra mange år i utlandet, USA og Sverige, og kom først nylig tilbake til Norge.

- Kan man automatisere andre steder, så kan man også automatisere i Norge. Kostnadene for å kjøpe utstyr i Norge er ikke så mye høyere enn i andre land. Vi har gode og flinke ingeniører. Automatisering er da et godt verktøy for å få lønnsom industri i Norge.

En innvendig mot en slik optimisme kan være at norsk industri, med få unntak, har lave produksjonsvolumer og at mye automatisering er utviklet for masseproduksjon. Det er en innvending Randi Tofting ikke viser stor forståelse for. Hun rister bestemt på hodet mens innvendingen blir luftet. Småserier kan automatiseres - Nei, nei. Det er fullt mulig å automatisere fleksibel produksjon med forskjellige produkter. Man trenger ikke masseproduksjon for å automatisere. Det ser vi et godt eksempel på med de variable dysene vi bruker. (se reportasje på side 6. ) Likevel er det et faktum at graden av automatisering er veldig varierende i norsk industri. Tofting mener det handler mye om å våge, og å tenke nytt. Hun er selv fabrikksjef i en bedrift der automatisering har pågått siden 80-tallet, likevel ser hun muligheter for forbedringer.

- Automatisering er et verktøy for fremtiden. Hos oss ser vi at datainnsamlingen kan gjøres bedre. Det er for mye manuell innsamling. Både kvalitetsdata og prosessdata kan digitaliseres. Vi har fortsatt en vei å gå for å utnytte utstyret vi har og jobbe bedre.

Tofting karakteriserer dette som «et prosjekt som er i ferd med å komme på blokka».

- Vi har ennå ikke gått gjennom for å se hva vi trenger, det skal skje nå. Vi har i dag et regnskapssystem, så er vi i ferd med å implementere et logistikksystem, men vi mangler et system for produksjonsda
Gå til mediet

Flere saker fra Automatisering

Mettler Toledo Thornton introduserer pure-O3TM-sensoren for oppløst ozon med ISM - intelligent sensorstyring.
Automatisering 13.12.2016
Petroleumstilsynet hadde 10 granskninger i 2015. Det er enn dobbelt så mange som året før, i år ser det ikke bedre ut.
Automatisering 13.12.2016
De flerkanals elektroniske automatsikringene CBM fra Phoenix Contact har nå maritim godkjenning fra DNV-GL. Sikringsmodulene egner seg derfor i applikasjoner som krever maritim typegodkjenning.
Automatisering 13.12.2016
Sylog Sverige AB, et datterselskap av Data Respons ASA, har inngått avtale om kjøp av alle aksjene i Atero AB.
Automatisering 13.12.2016
Byggeiere og de som steller med byggautomasjon er kritiske til det de mener er for lav kompetanse hos både rådgivere og entreprenører.
Automatisering 13.12.2016

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt