AddToAny

- Jeg er ikke slem, jeg prøver å fortelle deg noe

- Jeg er ikke slem, jeg prøver å fortelle deg noe
Det er ikke lett å fortelle når man ikke har så mange ord, sier barnehagelærer Elisabeth Sneis Jensen. Av: Elisabeth Sneis Jensen, daglig leder i Østre Strøm FUS barnehage All atferd er kommunikasjon.
Vi mennesker kommuniserer hele tiden, selv om vi ikke sier noe. Når vi velger å ikke si noe i et møte, kommuniserer vi et eller annet. Menneskene rundt oss tolker, antar og mistolker det vi sier eller ikke sier, hele tiden. Som voksne har vi utviklet ulike strategier og et velutviklet verbalt språk for hvordan vi skal kommunisere vårt budskap.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Til tider tolker motparten det på en annen måte enn vi opprinnelig ønsket. Vi misforstår hverandre, vi trekker slutninger og vi lager vår egen sannhet om den andre. Som voksne kan vi forsvare oss gjennom å utdype, gå inn i diskusj

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Sammenlignet med 2017 har barnehagestyrere gitt en betraktelig mer positiv vurdering av de ansattes kompetanse til å forebygge, stoppe og følge opp mobbing og andre krenkelser. Det viser resultatene fra Utdanningsdirektoratets undersøkelse.
barnehage.no 19.02.2020
Det er skuffende å registrere at Halden kommune tyr til uredelige midler for å forsvare vedtaket om nye telledatoer i private barnehager.
barnehage.no 19.02.2020
En barnehageansatt i 40-årene er dømt til to år og ni måneders fengsel for flere overgrep mot en fem år gammel jente. Det slår Gulating lagmannsrett fast.
barnehage.no 19.02.2020
For to år siden påpekte professorene Morten Holmboe og Tor-Geir Myhrer ved Politihøgskolen flere hull i lovverket knyttet til politiattester. I dag er lovverket uendret.
barnehage.no 18.02.2020
Barn er inkluderende og ikke så opptatt av om andre barn kommer fra en annen kultur og har en annen etnisk bakgrunn, kommer det fram i et internasjonalt forskningsprosjekt.
barnehage.no 18.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt