AddToAny

- Jeg ble overveldet over den kompleksiteten Behe så elegant beskrev

- Roper ikke et rasjonelt forståelig, utforskbart og finjustert univers i seg selv på en opphavsmann, på samme måten som en Beethovensymfoni på en Beethoven? spør styremedlem i Intelligent Design-stiftelsen BioCosmos, David A. Sjøen.
Jeg har alltid likt Erik Tunstad. Han skriver interessant, uredd og aldri kjedelig. Han er høyt utdannet, har peiling, og kan snakke for seg. Så har du meg, en halvstudert røver som livnærer seg som systemutvikler, med vekttall, men ingen grad, og ingen biologiutdannelse ut over ungdomsskolen. Og som er styremedlem i BioCosmos. Og kristen.

Nå har altså Tunstad. Den ledes blant andre av en biokjemiker som sitter på professorkontoret ved Lehigh University og skriver bøker for å underminere moderne vitenskapelig forståelse, og dermed sitt eget fagfelt. Some men just want to watch the world burn. Vi har innsett at kreasjonisme ikke funket, og nå ikler vi oss en mer moderne, liksomvitenskapelig drakt. Tross alt ønsker vi å forføre ungdommen, og da må vi følge tiden, før vi endelig kan få skrudd klokka tilbake til den gang verden var i orden. Vi skyr ingen midler for å nå dette målet.

Nå er vi behørig avslørt, og da er det på tide med en bekjennelse: Jeg har hele tiden bare latt som jeg var sannhetssøkende. Historien som følger, er bare et forsøk på å lure de uvitende (som meg selv).

For mange år siden leste jeg Darwins Black Box. For første gang ble biologi noe interessant, og jeg ble overv

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

På mange områder får vi en bedre og langt mer oppdatert lov om human bruk av bioteknologi. Med på kjøpet får vi noen nye utfordringer og dilemmaer. Dem bør vi bruke tid på å reflektere over.
Fri tanke 29.05.2020
Endelig likestilles nå kremasjon med kistebegravelse. Det er bra, men loven som regulerer hva som kan skje med kroppen vår når vi dør, er moden for en mye mer radikal reform.
Fri tanke 27.05.2020
Fra de siste årets utgivelser, trekker Erik Tunstad frem noen bøker du med fordel kan bruke tid på.
Fri tanke 14.05.2020
- Vi må forsvare eksistensen til vårt folk og fremtiden for hvite barn, sa Philip Manshaus under sin forklaring i retten i dag. Dette er en ordrett oversettelse av «de fjorten ordene» til den nynazistiske ideologen David Lane.
Fri tanke 07.05.2020
Manshaus sin terrordåd var ikkje meiningslaus, men ein villfaren protest mot det meiningslause. På internett finn rotlaus ungdom meining, der samfunnet rundt dei ikkje maktar å gjere det same.
Fri tanke 05.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt