AddToAny

- Isolasjon gir ekstrem hevntørst

- Isolasjon gir ekstrem hevntørst
Advokat Øystein Storrvik mener isolasjon i fengsel fører til et ekstremt hat mot samfunnet, og til at innsatte begår ny, alvorlig kriminalitet når de slipper ut.
Det var på KROMs (Norsk forening for kriminal reforms) debatt om isolasjon og fangebehandling på Litteraturhuset i Oslo nylig at Storrvik la frem sitt syn på isolasjon.

Advokaten, som representerte Anders Behring Breivik i hans sak mot Staten, har i en årrekke jobbet med klienter som er blitt holdt i isolasjon i fengsel.

- I alle årene jeg har holdt på med dette, har det slått meg at de unge guttene jeg har møtt i ekstreme isolasjonsregimer, kan bli veldig kriminelle når de kommer ut. Og det har slått til: Hvis man ser på noen av de mest spektakulære sakene, har gjerningen ofte blitt begått veldig raskt etter løslatelse, av menn som har sittet ekstremt mye isolert i soningstiden sin, sa Storrvik til forsamlingen.

Forsvarsadvokaten fortalte at i samtale med ham har isolerte fanger fremstått med en ekstrem hevntørst mot samfunnet.

- Flere har på tomannshånd sagt til meg at de har mistet begrepet om hva som er rett og galt. Da er det ikke så mye igjen. Dette er kanskje den verste skadevirkningen av overdreven bruk av isolasjon
Gå til mediet

Flere saker fra Advokatbladet

Representantskapet med oppfordring til ny regjering: Må forstå at enkeltmennesker påføres skade som følge av at de ikke får fri rettshjelp.
Advokatbladet 20.09.2021
Søknadsfrist: 15. oktober Vi ser etter deg som er dedikert og lidenskapelig interessert i faget, og som vil bidra i teamet med kompetanse innen transaksjoner.
Advokatbladet 20.09.2021
En seksbarnsmor som fikk innvilget uføretrygd etter å ha anket avslaget, må selv betale sine advokatkostnader. Advokatforeningen har erklært partshjelp i anken for Høyesterett.
Advokatbladet 20.09.2021
- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt