AddToAny

Intet mystisk ved halalslakting

Intet mystisk ved halalslakting
Du skal stå tidlig opp om morran om du skal bli med på halalslakting av kylling hos Nortura Elverum. Hver torsdag - og noen mandager - starter de opp klokka 06.15 og holder på et par timers tid. Midt i november er halalslaktingen un-
nagjort før det lysner av dag. Da er 15 000 kyllinger slaktet.

Merker halalkjøttet
Tidlig oppe er også fabrikksjef Stig Vestveit og klubbleder i NNN, Robert Rødsdalen. Vestveit har vært sjef i 10 år, Rødsdalen klubbleder i 15. Begge er opptatte av å knekke noen myter og fordommer om halalslakting, som de har holdt på med lenge hos Nortura Elverum. At dette skal være en barbarisk slaktemåte, avvises på det sterkeste. Og kundene veit hva de får - Nortura har bestemt at halakjøttet deres skal merkes. Vi snakker her om hvitt kjøtt som er det de produserer på denne avdelingen. Halalslakting utgjør en mindre del av produksjonen, men fabrikksjefen syns det er viktig med korrekt informasjon om hva de driver med. Vestveit understreker viktigheten av å skille mellom kjøtt som er slaktet på ordinært vis og halalkjøtt. Det skal ikke forekomme sammenblanding.

Stigende etterspørsel
Det var på 1970-tallet det begynte å bli noe volum på kyllingproduk-
sjonen på Elverum. En gang var det eggpakkeri, men slakting av hvitt kjøtt har de drevet med hele tiden. Rundt år 2000 startet de med halalslakting. Større bedrifter fra Oslo-området henvendte seg til fabrikken satt er hovedmarkedet Oslo-o
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Regjeringen endrer arbeidsulykke-begrepet. Det vil føre til at flere skader blir godkjent som yrkesskade.
NNN-arbeideren 16.10.2025
NNN-arbeideren 16.10.2025
En tørket tyr fra Bergen har for evig spist seg inn i det norske kjøkkenet.
NNN-arbeideren 16.10.2025
Med skoleboller og surdeig vant et norsk bakerlag med tillitsvalgte over proffe konkurransebakere i Kina. Men NNN-delegasjonen tok med seg mer inspirasjon enn gull hjem i bagasjen.
NNN-arbeideren 16.10.2025
NHO mener regjeringens markedsføringsforbud mot visse matvarer til barn bryter med EØS-avtalen.
NNN-arbeideren 16.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt