NNN-arbeideren
25.11.2017
Du skal stå tidlig opp om morran om du skal bli med på halalslakting av kylling hos Nortura Elverum. Hver torsdag - og noen mandager - starter de opp klokka 06.15 og holder på et par timers tid. Midt i november er halalslaktingen un-
nagjort før det lysner av dag. Da er 15 000 kyllinger slaktet.
Merker halalkjøttet
Tidlig oppe er også fabrikksjef Stig Vestveit og klubbleder i NNN, Robert Rødsdalen. Vestveit har vært sjef i 10 år, Rødsdalen klubbleder i 15. Begge er opptatte av å knekke noen myter og fordommer om halalslakting, som de har holdt på med lenge hos Nortura Elverum. At dette skal være en barbarisk slaktemåte, avvises på det sterkeste. Og kundene veit hva de får - Nortura har bestemt at halakjøttet deres skal merkes. Vi snakker her om hvitt kjøtt som er det de produserer på denne avdelingen. Halalslakting utgjør en mindre del av produksjonen, men fabrikksjefen syns det er viktig med korrekt informasjon om hva de driver med. Vestveit understreker viktigheten av å skille mellom kjøtt som er slaktet på ordinært vis og halalkjøtt. Det skal ikke forekomme sammenblanding.
Stigende etterspørsel
Det var på 1970-tallet det begynte å bli noe volum på kyllingproduk-
sjonen på Elverum. En gang var det eggpakkeri, men slakting av hvitt kjøtt har de drevet med hele tiden. Rundt år 2000 startet de med halalslakting. Større bedrifter fra Oslo-området henvendte seg til fabrikken satt er hovedmarkedet Oslo-o
Les opprinnelig artikkelMerker halalkjøttet
Tidlig oppe er også fabrikksjef Stig Vestveit og klubbleder i NNN, Robert Rødsdalen. Vestveit har vært sjef i 10 år, Rødsdalen klubbleder i 15. Begge er opptatte av å knekke noen myter og fordommer om halalslakting, som de har holdt på med lenge hos Nortura Elverum. At dette skal være en barbarisk slaktemåte, avvises på det sterkeste. Og kundene veit hva de får - Nortura har bestemt at halakjøttet deres skal merkes. Vi snakker her om hvitt kjøtt som er det de produserer på denne avdelingen. Halalslakting utgjør en mindre del av produksjonen, men fabrikksjefen syns det er viktig med korrekt informasjon om hva de driver med. Vestveit understreker viktigheten av å skille mellom kjøtt som er slaktet på ordinært vis og halalkjøtt. Det skal ikke forekomme sammenblanding.
Stigende etterspørsel
Det var på 1970-tallet det begynte å bli noe volum på kyllingproduk-
sjonen på Elverum. En gang var det eggpakkeri, men slakting av hvitt kjøtt har de drevet med hele tiden. Rundt år 2000 startet de med halalslakting. Større bedrifter fra Oslo-området henvendte seg til fabrikken satt er hovedmarkedet Oslo-o


































































































