AddToAny

Innspill til «Områdegjennomgang av det næringsrettede virkemiddelapparatet»

Innspill til «Områdegjennomgang av det næringsrettede virkemiddelapparatet»
Med henvisning til rapporten Områdegjennomgang av det næringsrettede virkemiddelapparatet, fra Deloitte, har Arkitektbedriftene på vegne av norsk
... arkitektbransje, gitt departementet innspill til arbeidet med å utforme fremtidens virkemiddelapparat.
Vårt viktigste ankepunkt er at arkitekturområdet må ses uavhengig av design, og således synes å ikke være skikkelig vurdert i områdegjennomgangen. Selv om Doga er gitt en eksplisitt plass i rapporten, vitner områdegjennomgangen om liten innsikt i arkitekturfeltet. Det etterlates dessverre et tydelig inntrykk av manglende forståelse for arkitektur som virkemiddel og som prosess.
Arkitekturfeltet er et av de viktigste strategiske virkemidlene et land har for å nå bærekraftsmål og mål for levestandard, næringsutvikling og forsvarlig forvaltning av ressurser. Alt byggenæringen fremstiller, har en effekt for brukere, eiere, de som drifter, og øvrige som berøres. Det representerer store verdier, og er ment å skulle vare og fungere lenge.
Virkningen arkitekturen har på for eksempel: • fysisk og mental helse • tilrettelegging for alderdom • arbeidsplassen • tilgjengelighet • trygghet i gata og nabolaget • oppnåelse av energi- og klimamål • om elever og studenter er motiverte og ansvarlige • forvaltningen av landskap bare
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

I dag lanseres en ny versjon av Nasjonalmuseets digitale samling, inspirert av Pinterest. Museumsdirektør Hindsbo mener tilbudet er ekstra viktig nå som museene er stengt og folk må holde seg hjemme.
Arkitektnytt 27.03.2020
Lassokasting i Storgata, vintermarkeder og et rådhus fylt til randen på nasjonaldagsfeiring. Når stadig flere samer flytter til byene, blir den samiske urbanismen mer synlig.
Arkitektnytt 27.03.2020
- Mange suksessbedrifter ser ikke langt nok inn i fremtiden. De oppfatter ikke den lineære risikoen, sier lederen for Circular Norway om faren ved ikke å skru om til bærekraft i tide.
Arkitektnytt 26.03.2020
Rettssaken om Y-blokkas skjebne startet i dag. - Jeg er stadig mer overbevist over at denne saken er rettslig bærekraftig, sier NALs advokat Berit Reiss-Andersen.
Arkitektnytt 26.03.2020
Doga tar grep for å gjøre innovasjon lettere i krisetider. - Jeg vil virkelig oppfordre arkitekter til å søke, sier Anne Elisabeth Bull i Doga.
Arkitektnytt 25.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt