AddToAny

Ingen utsettelse av nytt regjeringskvartal

Forslaget om å rive Y-blokka for å få plass til et nytt helhetlig regjeringskvartal har skapt støy. Nå godkjenner fylkesmannen i Oslo og Viken vedtaket om riving av Y-blokka, men ber samtidig regjeringen vurdere saken på nytt.
Det møter en kald skulder hos ansvarlig statsråd.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å planlegge det nye regjeringskvartalet. I 2014 vedtok regjeringen et hovedkonsept for det fremtidige regjeringskvartalet. Gjennom konseptvalget ble det gitt overordna rammer og målsettinger for det nye regjeringskvartalet.

Her slås det blant annet fast at kvartalet skal bygges mellom Akersgata og Møllergata i Oslo, og at det nye regjeringskvartalet skal huse alle departementene med unntak av Forsvarsdepartementet. Tre bygg i dagens regjeringskvartal skal rives.

Rivningen av Y-blokka har skapt stort engasjement. Det karakteristiske bygget i regjeringskvartalet inneholder flere verker av Pablo Picasso. Det mest kjente er «Fiskerne», som er en integrert del av fasaden. Det er best

Les mer

Flere saker fra Parat

Sykefraværet i tredje kvartal var på 5,9 prosent, omtrent uendret gjennom hele 2019. Målet i IA-avtalen om nedgang i sykefraværet på 10 prosent er langt unna målsettingen.
Parat 05.12.2019
Har du hørst om geodesi? Eller visste du at det er noe som heter Norsk kartmuseum? Dette lærte Parats regionutvalg sør mer omda de besøkte Kartverket på Hønefoss tirsdag.
Parat 04.12.2019
Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven med krav om bosted og opphold i Norge for rett til ektefelle- og barnetillegg. Det stilles også krav om bosetting i Norge for mottakere av forsørgingstillegg til alderspensjon og uføretrygd.
Parat 04.12.2019
Med 85 tiltak vil regjeringen sørge for likestilling for funksjonshemmede. En plan fylt av gammelt nytt som mangler både penger og frister, lyder kritikken.
Parat 04.12.2019
Regjeringens luftfartsutvalg er splittet i spørsmålet om å avvikle dagens taxfree-ordning. Samferdselsminister Jan Georg Dale går langt i å allerede nå legge bort problemstillingen.
Parat 03.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt