AddToAny

Ingen lovnader om satsing på havvind

Norge har nok fornybar kraft, mener Erna Solberg. - Og det er et dilemma vi må være ærlige om, sa hun på toppmøte om havvind i Bergen.
Det var rift om de rundt 35 stolene som var satt ut mellom bøyer og autonome under- og overvannsfarkoster på Norsk Havlaboratorium i Bergen da statsministeren inviterte til dialog om havvindssatsningen.

Flere rektorer vill vært med

Verken Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger eller UiT - Norges arktiske universitet fikk være med.

Men ifølge rektorene på de respektive universitetene skulle de gjerne ha vært der:

Vår utfordring er hvordan vi skal opprette et hjemmemarked i et land som har nok fornybar kraft. Og det er et dilemma vi må være ærlige om. Erna Solberg Statsminister (H)

- Vi har spesielt sterk kompetanse innenfor offshore-teknologi ved UiS. Og vi har forskere som har sett på dette også fra andre synsvinkler enn det tekniske. Jeg tror definitivt at det kunne vært nyttig for regjeringen å høre vårt perspektiv på havvind, sa rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, til Khrono.

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, savnet også en invitasjon fra statsministeren:

- Kanskje har vi ikke godt nok klart å synliggjøre hvordan UiO har vært en helt sentral norsk havaktør. Det kommer vi til å være i årene som kommer også, lover rektoren, som mener at det er viktig for regjeringen å se havvind som en del av en bærekraftig utnyttelse av verdenshaven

Les mer

Flere saker fra Khrono

Helge Jordheim frykter at humanistiske fag vil bli lagt ned. Jeg kan berolige med at det ikke er hensikten med forslaget, og at det ikke blir resultatet, skriver stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp).
Khrono 31.05.2020
Ole Petter Ottersen, rektor ved Karolinska Institutet, ber universitetene tenke langsiktig under pandemien. - Vi må holde hodet kaldt, sier han.
Khrono 31.05.2020
Hvorfor kreve mer penger av en allerede økonomisk vanskeligstilt gruppe når man kan bruke allerede anvendt innovasjon i UH-sektoren til å drifte mer effektivt både med tid og penger, spør Daniel Masvik.
Khrono 31.05.2020
40 startups er resultatet etter to år med samarbeidet Gründergarasjen mellom OsloMet og Simula.
Khrono 31.05.2020
Beskyldningene haglet før ledervalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Under valgmøte hadde kandidaten innstilt til ledervervet med egen advokat.
Khrono 30.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt