NNN-arbeideren
29.11.2019
Hos Nortura produserer de pinnekjøtt ved tre avdelinger - på Gol, i Sogndal og på Tynset. Nå er det meste ferdiglagd - nå gjenstår spisingen.
- Til ungdommen sier jeg: Skal du være en av oss gutta, må du organisere deg. Ja vel, sier de, og melder seg inn i NNN, sier Egil Nilsen, NNNs klubbleder hos Nortura Gol.
Påkostet gourmetkjøtt
Samme dag NNN-Arbeideren kommer til Nortura på Gol trykker Dagens Næringsliv den store pinnkjøtt-testen der 23 typer er testet. Fire dager seinere dukker Dagbladet opp med sin test. Det mangler med andre ord ikke på interesse for en av de mest foretrukne middagsrettene ved norske julebord. Siden jeg likevel skulle på årets Kartellkonferanse i regi av LO Stat som alltid går av stabelen på Pers Hotell på Gol, var valget lett: jeg valgte meg Nortura Gol.
Riktig nok var pinnekjøttet vi fikk på Pers ikke kjøpt av Nortura på Gol, men fabrikken kan skilte med mye påkostet gourmetkjøtt. Og Hallingskarveprodukter er jo kvalitet.
- Dyrt, men verdt det, sier Nilsen.
Startet som sauebonde
Egil Nilsen har jobbet på stedet i snart 21 år. Nordlendingen, som kommer fra Hemnesberget i nærheten av Norturas fabrikk på Bjerka, som ligger mellom Mosjøen og Mo i Rana, ble som så mange før ham grepet av kjærligheten en gang for lenge siden og bosatte seg i Bergen. Derfra var ikke avstanden så stor til Geilo hvor han bygde hus. Så ble han sauebonde på Vats i Ål. Med parring rett før jul, lamming i mai og slakting om høsten hos Nortura
Les opprinnelig artikkelPåkostet gourmetkjøtt
Samme dag NNN-Arbeideren kommer til Nortura på Gol trykker Dagens Næringsliv den store pinnkjøtt-testen der 23 typer er testet. Fire dager seinere dukker Dagbladet opp med sin test. Det mangler med andre ord ikke på interesse for en av de mest foretrukne middagsrettene ved norske julebord. Siden jeg likevel skulle på årets Kartellkonferanse i regi av LO Stat som alltid går av stabelen på Pers Hotell på Gol, var valget lett: jeg valgte meg Nortura Gol.
Riktig nok var pinnekjøttet vi fikk på Pers ikke kjøpt av Nortura på Gol, men fabrikken kan skilte med mye påkostet gourmetkjøtt. Og Hallingskarveprodukter er jo kvalitet.
- Dyrt, men verdt det, sier Nilsen.
Startet som sauebonde
Egil Nilsen har jobbet på stedet i snart 21 år. Nordlendingen, som kommer fra Hemnesberget i nærheten av Norturas fabrikk på Bjerka, som ligger mellom Mosjøen og Mo i Rana, ble som så mange før ham grepet av kjærligheten en gang for lenge siden og bosatte seg i Bergen. Derfra var ikke avstanden så stor til Geilo hvor han bygde hus. Så ble han sauebonde på Vats i Ål. Med parring rett før jul, lamming i mai og slakting om høsten hos Nortura