AddToAny

Ikke skvis ut den lille industrien vi har

Ikke skvis ut den lille industrien vi har
Regjeringen vil ha økt avvirkning og mer innenlands verdiskapning. Og nye arbeids- plasser i størrelsesorden med et nytt Statoil, eller Equinor som det nå heter, årlig frem- over.
Innovasjon Norge anbefaler dessuten innovasjon og utvikling rundt eksisterende bedrifter. Samtidig opplever vi i skogbransjen at eksisterende industri strupes for råstoff på grunn av skogvern. Eksistensgrunnlaget til Hattfjelldal kan forsvinne og med det arbeidsplasser og verdiskapning (se egen sak). Inkonsekvent og unødvendig. Vernet som er forslått representerer typer områder som det allerede er vernet en god del av. Det oppleves som et arealvern når det ikke ser ut til å gi mer av den skogen som er underrepresentert i det norske skogvernet (som lavtliggende og rik lauvskog langs sørlandskysten og liknende.).

Skogpolitikken må utformes slik at vi får mer skogindustri her i landet, ikke mister den lille vi har igjen. Norske Skog forteller om franske og australske politikere som løper etter dem for å legge til rette for produksjonen de har på fabrikkene der til lands, som igjen kan føre til nye investeringer, der. Og konsernsjef i Norske Skog Lars Sperre er tydelig på at hans nye eiere ikke ser på Norge som attraktivt for nye investeringer. Skogn har gått fra å være selskapets flaggskip til en fabrikk med nedgang i inntjeningen.

Les mer

Flere saker fra Norsk Skogbruk

ENERGIPRODUSENT: Soknabruket produserer 220 000 m3 trelast årlig og videreforedler mer enn halvparten av det. Fra 2020 skal det også produseres 80 000 tonn pellets her.
article_web Norsk Skogbruk 04.10.2018
Skogeierne og sagbruksgründerne Bjørn Bråten (t.v.) og Kay Bolstad provoseres av brev med forespørsel om frivillig vern på privat grunn. De eier Susendal sagbruk sammen med Terje Daleng og Tore Skundberg.
article_web Norsk Skogbruk 04.10.2018
Fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) er engasjert i vernesaken i Nordland og spør om noen har glemt å stille noen spørsmål da vedtaket ble fattet?
article_web Norsk Skogbruk 04.10.2018
Fra juli til august gjorde tømmerprisene et skikkelig hopp oppover for alle de fire hovedsortimentene. Det er ikke uvanlig at sagtømmerprisen øker fra juli til august. Det spesielle i år er at de ikke hadde noe markant fall fra juni til juli.
article_web Norsk Skogbruk 04.10.2018
Som enkelte vil huske har Enova åpnet pengesekken for pelletspro- duksjon i denne regionen før.
article_web Norsk Skogbruk 04.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt